Zalm met Spinazie en Feta uit de oven

Zalm met Spinazie en Feta uit de oven

Macro’s per portie: 788cal., 4,1khd, 70.3gr vet en 34.6gr eiwit

Zalm, Spinazie en Feta uit de oven, ik maak eigenlijk meteen 2 porties. Als de zalm in de aanbieding is bij de Lidl koop ik het. En neem dat grote platte stukken. Die kun je makkelijker opensnijden en vullen dan zo’n dun reepje. De eerste portie eet ik meteen en de tweede een paar dagen later. Dat bewaar ik in de koelkast in een van mijn bentoboxen. De tweede portie warm ik dan op in de magnetron. Lekker met bijvoorbeeld groene asperges, of een Griekse salade.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

Zalm, Spinazie en Feta | LowCarb-Rita.nl
Zalm, Spinazie en Feta | LowCarb-Rita.nl

INGREDIËNTEN voor 2 Porties

 • 250gr Zalm (beste is platte stukken)
 • 1 teentje Knoflook 0.14khd
 • 100gr Crème Fraîche 3khd
 • 120gr Spinazie 0.8khd
 • 60gr Feta
 • 30ml Olijfolie
 • Handje verse Peterselie
 • Klein bosje verse Bieslook
 • Dilletopjes (mag vers)
 • Paar schijfjes Citroen

BEREIDINGSWIJZE

Snij de zalm net niet helemaal door en klap open. Verwarm een eetlepel olijfolie in een pan, knijp een teentje knoflook uit en fruit die een beetje aan. Doe de spinazie erbij en laat de spinazie wat slinken. Doe nu de geslinkte spinazie in een zeef en druk er met de achterkant van een lepel het overtollige vocht uit. Meng de crème fraîche met de kruiden door de spinazie en verdeel het mengsel over de 2 stukken zalm. Klap de zalm dicht.

Verwarm de oven voor op 180°. ik gebruik zelf een CombiMagnetron met Hetelucht. Neem een ovenschaal, doe er wat olijfolie in en leg de stukken zalm op de huid in de schaal.  Besprenkel met wat olijfolie en verkruimel de feta eroverheen. Knip er wat kruiden overheen en leg een schijf citroen bovenop. Bak de Zalm in ongeveer 25 minuten gaar. Ik neem een portie uit de schaal en zet die nog 3 minuutjes onder de gril. De andere portie gaat als die is afgekoeld in de koelkast.

Zalm, Spinazie en Feta met groene asperges | Lowcarb-Rita.nl
Zalm, Spinazie en Feta met groene asperges | Lowcarb-Rita.nl

Vorige week heb ik het met allemaal restantjes gemaakt. Ik had 75gr Crème fraîche, 75gr Roomkaas en 50gr Zure room dat door elkaar gemengd kruiden erdoor en tussen de zalm gedaan. Lekker gegeten met groene asperges.

4 comments

 1. Ik zag het nu pas wat een geweldige website,heb je ook een kookboek en waar kan ik dat bestelllen ik woon in Portugal maar 10 oktober kom ik voor 2 weken op vakantie vandaar bedankt alvast voor de fantatiche en geweldige duidelijke recepten groet Marja

 2. Deze afgelopen week gemaakt en meegenomen naar het werk. Normaal houdt ik niet zo van zalm maar deze was erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.