Zachte Cake Koeken met een Chocoladelaagje

Macro’s per stuk 156cal., 2.2khd, 13.6gr vet en 4.7gr eiwit

Zachte Cake koeken met een dikke laag chocolade met 85% Cacao. Ik maakte al eens mini donuts met dit recept. Laatst dacht ik, ik maak er koeken van en ze zijn zo lekker dat ze een apart plekje op mijn website geef.

INGREDIËNTEN

  • 75gr Amandelmeel 2.77khd
  • 40gr Roomkaas 1.16khd(Lidl)
  • 1 Ei
  • 2 El Xucker (of Sukrin of StevialaKristalSweet)
  • rasp van een halve citroen (heel fijn gesneden)
  • 1 Tl (4gr)Bakpoeder 0.84khd (Kleine gele zakjes)
  • Snufje Zout
  • 50gr 85% Chocolade 8khd
  • Paar kruimeltjes geraspte kokos

BEREIDINGSWIJZE

Begin met het voorverwarmen van de oven 180° (ik gebruik zelf een combimagnetron) en vet je vorm vast in. Ik gebruik deze bakspray of neem een stukje roomboter uit de koelkast.
Klop met een handmixer het eitje met het snufje zout lichtgeel en schuimig.
Meng de gemalen amandelen met de citroenrasp, het bakpoeder en de “suiker” even in een apart schaaltje door elkaar.
Mix het daarna samen met de roomkaas door het eitje heen tot een beslag.
Doe het beslag in een spuitzak (of gebruik een boterhamzakje waar je een puntje vanaf knipt) en vul de vorm. Ongeveer 50gr per koek. Ik gebruik er een yorkshire-pudding-vorm voor die ik ooit heb gekregen van Anna-Karina van Denderen

Bak de koeken in 15 minuutjes gaar. Iedere oven is anders dus hou het vanaf 15 minuutjes in de gaten. Smelt dan de chocolade au-bain-marie dip de koeken erin, en strooi er een paar kruimeltjes geraspte kokos op.

Bewaar de koeken in de koelkast in een afgesloten bakje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.