Zacht Brood van Low Carb Aardappelvezels

Zacht Brood van Low Carb Aardappelvezels

Macro’s per 100gr: 170cal., 2.9khd, 9.35gr vet en 11.7gr eiwit

Weer een broodje van die vezels? Ja een hele simpele maar erg lekkere. Kartoffelfasern zijn vezels van aardappelen. De in Nederland verkrijgbare aardappelvezel heeft 17khd per 100gr. Ik bestel de mijne online in Duitsland want die heeft maar 8khd. Vorige week zaterdag samen met nog 2 dames uit de buurt een bestelling geplaatst. Zo konden we de verzendkosten delen. T werd al op Dinsdag geleverd….echt supersnel.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN

BEREIDINGSWIJZE

Mix met een mixer de eieren goed door de kwark. Weeg de droge ingrediënten af en meng die ook even door elkaar. Doe de droge ingrediënten bij de natte en mix met de mixer even goed door. Als laatste doe je het citroensap erbij. Mix even kort door en laat het deeg 15 a 20 minuten rusten.

Verwarm de oven vast voor op 180°. Ik gebruik een hetelucht-combimagnetron.

Na een kwartier kun je er brood van vormen. Met behulp van een flink stuk huishoudfolie (of natte handen) kun je er 2 mooie (stok)broden van vormen. De broden door wat extra vezels rollen geeft dat leuke effect (vind ik). Op een stuk teflon (herbruikbaar bakpapier) in het midden van de oven bakken  in ongeveer 40 minuten gaar gebakken. Iedere oven is anders dus ga regelmatig kijken of ze niet te donker worden. Verlaag eventueel de temperatuur of dek de broden af met aluminiumfolie.

In plakjes gesneden in een ziplockzakje in de diepvries te bewaren of in de koelkast. t gaat buiten de koelkast vrij snel schimmelen.

De broden wegen samen 644gr….dat heb ik als het aantal porties ingegeven bij de app My FitnessPall waarin ik elk recept zet. Als ik dan 5 sneetjes afsnij en die wegen samen 100gr dan voer ik 100 porties in. Eigenlijk vul ik die app elke dag in. Ik zet daarin wat ik eet en hoeveel. Dat doe ik al 1402 dagen…soort van verslaving.

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.