Wrap met gyros, tzatziki en rode ui

Wrap met gyros, tzatziki en rode ui

Macro’s: 835cal., 10khd,60gr vet en 61gr eiwit

Wrap met gyros, tzatziki en rode ui. Dat stukje bakpapier maakte het plaatje compleet (vond ik). Zo kon je ze kopen bij de zwarte markt in Cuyk.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN

Tzatziki:

Wrap:

  • 35gr Jong Belegen Kaas (zelf raspen scheelt khd)
  • 1 Ei maat L (neem ik altijd)
  • 75gr MildeKwark 2.1khd

Vulling:

  • 20gr Rode ui 1.3khd
  • 200gr Gyros (ik vind die van Emte het lekkerste) 2khd
  • Olijfolie (Optioneel)

BEREIDINGSWIJZE

Tzatziki:
Schil de komkommer met een dunschiller (of schilmesje). Steek eventueel de pitjes eruit met een appelboor, ik vind ze niet lekker en t wordt ook zo nat. Rasp de komkommer met een fijne rasp, en laat uitlekken in een zeefje met of zonder stukje keukenpapier. Na een half uurtje voorzichtig het vocht eruit knijpen. Pers het teentje knoflook uit en doe dat samen met de komkommer en overige ingrediënten voor de tzatziki bij elkaar.

Voor de smaak zou je dit al een dag eerder kunnen maken. Dan zuigen de gedroogde kruiden nog wat nat van de yoghurt op waardoor het wat dikker wordt.

Wrap:
Ingrediënten mixen met elkaar.Ik heb een springvormpje van 18cm doorsnede daar leg ik een op maat geknipt teflonvel op. Bak de wrap in 20 minuten op 180°. Elke oven is anders dus kijk zelf even na 20 minuten of het “droog” is. Bak het eventueel nog wat langer. Pak het teflonvel uit het bakblik en laat de wrap afkoelen. Het breekt nogal snel namelijk.

Vulling:
Bak de gyros zonder vetstof, er komt genoeg uit het vlees. Maar dat is ook merkbepalend denk ik, dus kijk zelf goed. Doe er eventueel een beetje olijfolie bij. Bak tot het jou lekker lijkt. Snij de rode ui in heel dunne reepjes.

Pak een vel bakpapier en maak daar een driehoek van. Leg de wrap voorzichtig in het midden, doe er een schep tzatziki op en een schep vlees. Paar stukje rode ui en nog een klodder tzatziki. Vouw nu voorzichtig met behulp van het bakpapier de wrap dicht en eet uit de hand.

Precies zoals ik t vroeger kocht op de zwarte markt in Cuyk maar dan koolhydraatarm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.