Sushirol met rodebietenrijst en zoet pittige saus

Sushirol met rodebietenrijst en zoet pittige saus

Macro’s: 199cal., 9.7khd, 14.3gr vet en 4.7gr eiwit met mijn ingrediënten

Sushirol met rodebietenrijst en zoet pittige saus. Gewone Sushi wordt gemaakt met rijst, maar “normale” rijst past niet in deze leefstijl. Er zijn verschillende manieren om het wel passend te maken.

De eerste keer dat ik het maakte gebruikte ik ipv rijst een heel dun omeletje en smeerde er een crème van avocado-roomkaas-wasabipasta op. Daar legde ik een paar dunne reepjes paprika, surimi en komkommer op. In huishoudfolie ging dat mee naar mijn werk. Ik kwam er daarna pas achter dat de surimi niet zo heel erg Low Carb was, ik heb het niet meer gebruikt tijdens het afvallen.

De tweede keer maakte ik het met zero-rijst. Glibberige rijstkorrels gemaakt van de wortels van de konjacplant. Ik roerde dat ook door een crème van avocado-roomkaas-wasabi en smeerde het dun uit op het norivel. Daarop kwam de vulling. Ik serveerde er dit keer Sojasaus bij.

De derde keer dat ik het maakte was tot nu toe de lekkerste Low Carb Sushi.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je door gelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN voor 1 persoon

Voor de saus:

  • 30ml Sojasaus 1.1khd
  • 1 el StevialaHoning
  • Klein stukje verse gemberwortel
  • ½ el Sesamolie
  • 2 tl  Chipotlesauce
  • Klein teentje Knoflook geperst
  • Zoetstof paar druppeltjes per keer (voor dit recept gebruik ik de vloeibare van het kruidvat)
  • Zout&Peper

Voor de sushirol:

  • 1 vel Nori (Tijdens de oosterse weken te koop bij Lidl)0.4khd
  • ½ Avocado 0.6khd
  • paar druppeltjes citroensap
  • 100gr Verse Rauwe Rode Biet 6khd
  • 60gr Komkommer met schil zonder pitjes 0.8khd

BEREIDINGSWIJZE

Voor de saus:

Al de ingrediënten voor de saus bij elkaar in een MiniBlender en mix alles goed door elkaar. Proeven of je t lekker vind, eventueel nog wat zoetstof toevoegen. Apart zetten.

Voor de sushirol:

De rode biet schillen met een dunschiller, in hele dunne reepjes snijden en dan die reepjes tot rijst snijden. De komkommer ontpitten (doe ik met een appelboor) ook in dunne reepjes snijden, even laten uitlekken en vervolgens tot rijst snijden. De avocado halveren, ontpitten en prakken met een beetje citroensap tegen het verkleuren.

Leg het norivel op een sushimatje (of eventueel een stuk huishoudfolie) en smeer op 3/4 norivel de geprakte avocado en druk daar de rodebietenrijst in. Op het laatste stukje nori leg je de komkommerrijst en rol het nu met behulp van dat matje op. Begin aan de kant van de komkommer. Snij met een goed scherp mes er meteen stukken van en leg op een bordje. Nu druppel je wat van de saus over de sushi.

Eet smakelijk

 

 

 

LowCarb Sushi met GeleBietenrijst | lowcarb-rita.nl
LowCarb Sushi met GeleBietenrijst | lowcarb-rita.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.