Snel Magnetron Broodje
Macro’s voor 1 broodje: 284cal., 2khd, 25.5gr vet en 10gr eiwit
Lekker voor bij een snel soepje. Soepje op het fornuis en het broodje uit de magnetron. Dit is een recept voor 2 broodjes, het andere broodje kun je denk ik het beste in de koelkast bewaren. Het heeft wel echt de smaak van pindakaas vind ik dus dat is misschien nog wel iets om over na te denken. Ik heb 1 broodje gegeten met broccolipuree en 1 broodje met gevlochten ontbijtspek en gebakken eieren.
Ingrediënten voor 2 hele of 4 halve
- 15gr (Gras)Roomboter 0.15khd
- 30gr Pindakaas (Lidl Bruine dop) 2.22khd
- 15ml Ongezoete amandelmelk
- 30gr Amandelmeel 1.11khd
- 1 ei
- ½tl Bakpoeder 0.44khd
- snuf zout
Bereidingswijze
Smelt de roomboter met de pindakaas 30 sec in de magnetron in een magnetron geschikt bakje. Doe de rest van de ingrediënten erbij en roer even goed door. Zet het nog eens 2 minuten in de magnetron op vol vermogen. Mijn magnetron heeft een maximaal vermogen van 1350 W. Iedere magnetron is anders dus de tijd kan bij jou anders zijn. Na 2 minuten was mijn broodje “droog”, ik klopte het uit het bakje, sneed het horizontaal doormidden en daarna verticaal doormidden. Ik legde twee delen nog even tussen de grillplaat voor het ribbel effect.
Thanks for this recept. I’d LIKE the bread with peanut butter
My favorite to