Salade Rode Kool met Boterhamworst en Augurk

Salade Rode Kool met Boterhamworst en Augurk

Macro’s: 603cal., 8khd, 56gr vet en 15gr eiwit.

Origineel recept van Gobento een van de websites waar ik al heel veel recepten van heb gemaakt. Deze combi was totaal nieuw. Ik kende alleen rode kool uit een potje en dan nog opgewarmd ook. Een keer eerder een zakje rauwe rode kool gekregen van de voedselbank, ik had geen idee wat ik ermee moest doen en internet was nog niet zoals het nu is. Ik zette het op in een laagje water en kookte het een paar minuten……..tja t werd natuurlijk niet zo smeuïg als uit een potje. Snapte er niet veel van.

Dit recept heeft het over rauwe rode kool, ik weet nog dat ik dacht rauw? Maar goed ik maakte de salade op 28 oktober 2015 voor de eerste keer en vond het eerlijk gezegd echt niet lekker. Dit jaar en enige kennis verder dacht ik eraan het toch weer een keer te proberen. Ik veranderde iets aan de dressing en…..mjah zo was het wel lekker. Nu eet ik de salade regelmatig. Ik maak er altijd een kunstwerkje van.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je door gelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN voor 1 persoon

BEREIDINGSWIJZE

Ik koop een hele rode kool. Die snij ik doormidden……en snij een helft nog eens doormidden. Dat kwart stuk snij ik met behulp van een mandoline in hele fijne reepjes. Dat weeg ik tussendoor zodat ik aan mijn 150gr kom. De rest van de kool wikkel ik in huishoudfolie en bewaar ik in de koelkast. Kan best voor een paar weken. Ik baal dan alleen soms van ruimte die het inneemt haha. 

Snipper de augurk, en druk met behulp van een serveerring een vorm uit de boterhamworst. Ik gebruik of een grote ronde Ø 10cm of een vierkantje van 7.5×7.5cm.

Meng de olijfolie met de  mosterd, walnootolie, steviala honing en appelciderazijn met een garde door elkaar. Het verkleurt een beetje. Giet dat over de rode kool en roer er goed doorheen.

Leg nu 1 plakje boterhamworst in de serveerring op een bordje. Doe daar een laagje rode kool op en dek af met een plakje boterhamworst. Zo ga je door tot alles op is. Eindig met een plakje boterhamworst. Rol 3 plakjes op en steek vast met een cocktailprikker. Haal voorzichtig de serveerring weg en strooi de stukjes augurk er omheen.

Eet smakelijk

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.