Rodekoolsoep met gekarameliseerde Appel

Rodekoolsoep met gekarameliseerde Appel

Rodekoolsoep met gekarameliseerde Appel een experimentje wat ik een poos geleden al heb gemaakt. Ik koop altijd een hele rode kool, bewaar het in huishoudfolie gewikkeld in de koelkast. Zo kan ik er per gerecht wat vanaf schaven. In de Regenboogsalade en voor de RodeKoolSalade met Boterhamworst.

Macro’s per portie: 278cal., 20.6khd, 18.5gr vet en 4.8gr eiwit

Klik op het ingrediënt in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN 2 Porties

Voor de soep:

Gekarameliseerde Appel

BEREIDINGSWIJZE

Rode kool in repen schaven en ui in grote stukken snijden. Fruit de ui aan in een el olijfolie in een soeppan. Doe daar piment, kruidnagelpoeder en gemalen komijn bij. Roer eventjes om en doe vervolgens de rode kool erbij. Bak eventjes 2 minuten met de ui en kruiden mee. Los de blokjes bouillon op in het water en doe het na 2 minuten bij de rode kool. Laat nu 20 minuutjes zachtjes koken.

Na een minuut of 10 schil je de appel en snij je de appel in blokjes. Bak de stukjes appel in een beetje Ghee of Roomboter. Als de appel een beetje zacht is geworden doe je de sukringold en sukrinsirup erbij. Laat het op zacht vuur een paar minuutjes staan.

Doe de rodekool in een grote blender en pureer de soep. Breng op smaak met de rode wijnazijn en appelciderazijn, xucker of zoetstof.

Doe een beetje créme fraiche in een zakje en knip er een mini puntje af. Zo kun je de créme fraiche op de soep spuiten. Mijn soep was erg dun dus de appel verdween snel naar de bodem (snik). Maar was toch verrassend lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.