Rode Biet Tonijn Salade

Rode Biet Tonijn Salade

Macro’s: 885cal., 8khd, 65gr vet en 60gr eiwit

Rode Biet Tonijn Salade a la Sophie Gervais. Rode Bieten………..uhm dat was echt wel iets wat ik totaal niet lekker vond. Mijn moeder at het vroeger weleens, dan proefde ik en dacht neh zwart zand. Mijn collega Marlies maakte het weleens en ik proeven maar nee nog steeds vond ik het niet lekker.

Maar omdat ik vind dat afwisseling erg belangrijk is ben ik recepten blijven proberen. Dit recept van Zjenni daar begon ik mee. Dat smaakte al beter. En toen wilde ik iets met tonijn dus vond het recept van Sophie.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënten wat ik heb gebruikt.

Ingrediënten

Bereidingswijze

Begin met het koken van 2 eieren. Ik prik in de onderkant een gaatje en zet ze op in koud water. Als het water kookt zet ik de timer op 8 minuten. Na 8 minuten giet ik het hete water eraf en laat de eieren schrikken onder koud stromend water. Laat de eieren afkoelen in het water.

De rode bietjes, augurken en uitje snipperen. Hou van alle drie een paar blokjes apart. Prak de tonijn erdoorheen samen met de mayonaise.

De afgekoelde eieren pellen en ook snipperen. Ik gebruik meestal een eiersnijder. Leg het ei erin snij door en draai het ei dan nog een keer om nog eens te snijden. Prakken met een vork kan natuurlijk ook. Roer door de rest heen.

Voor deze foto heb ik weer 2 maten serveerringen gebruikt. De onderste gevuld met het “prakkie” en de bovenste met de losse blokjes. Klein beetje aandrukken met de achterkant van een lepel en voorzichtig de ringen weghalen. Harinkje erbij met nog wat losse snippers ui.

Bon Apetit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.