Regenboogsalade met Walnoten en Cranberry’s

Regenboogsalade

Macro’s per portie: 431cal., 14.7khd, 37,8gr vet en 4.4gr eiwit met mijn ingrediënten.

Regenboogsalade om de vele kleurtjes. Rode Kool at ik vroeger het liefst uit een potje, gaar, “zonder” appel en opgewarmd. Ooit kreeg ik een zakje rauwe rode kool, deed het in een pannetje water en kookte het. Daar bleef het ook bij want het zag er in de verste verte niet uit als de Rode Kool uit een potje. T smaakte ook niet en ik had geen internet om op te zoeken hoe het verder moest.

Toen ik met deze leefstijl begon kwam ik deze Rodekool Salade tegen. Lievelingsrecept van Ineke. Ik heb de salade 2x gemaakt maar kon er niet aan wennen, rauwe rode kool.

Op zaterdag ga ik vaak in Helmond of Eindhoven naar de markt. Veel verse groentes tegen leuke prijsjes. Na eerst een rondje te hebben gedaan pakte ik een Rode Kool en legde hem terug. Volgende kraam weer. Ehhr (dacht ik bij mezelf) koop ik m wel of koop ik m niet? Ik kocht er toch een. Eenmaal thuis internet afgestruind naar recepten (Low Carb-Recepten). Ik zag het regenboog idee van de ene site en combineerde het met de dressing van een andere site. Hij is echt lekker.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je door gelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN

Voor de salade

  • 50gr Rode Biet 3khd
  • 100gr Rode Kool 3khd
  • 50gr Waspeen 2.7khd
  • 50gr Zure Appel 6.5khd (drupje citroensap voor de verkleuring)**
  • 15gr Cranberry’s 0.5khd
  • 10gr Walnoten 0.37khd
  • paar steeltjes verse bieslook

Voor de dressing

BEREIDINGSWIJZE

De rauwe Rode Kool, Rauwe Biet, Waspeen en Zure Appel draaide ik door een spiraaldraaier en hakte de sliertjes daarna met een scherp mes in kleine stukjes. Heb je geen spiraaldraaier dan kun je het natuurlijk heel dun en fijn snijden met een groot mes. Over de Appel deed ik een paar druppels citroensap zodat hij mooi wit blijft. Ik legde het in laagjes in mijn BentoBox ♥ . Als eerste de Rode Kool, toen de Waspeen, de Appel, de Rode Biet, daarna de Cranberry’s en de Walnoten. Voor de dressing alles door elkaar mixen en verdelen over de 2 boxen. Paar steeltjes bieslook erboven knippen en klaar is de salade. De ene portie heb ik meteen gegeten en de andere 3 dagen later, nog steeds erg lekker en knapperig.

**ipv zure appel kun je ook koolrabi nemen. Dan is de salade Low Carb

Regenboog salade | lowcarb-Rita.nl
Regenboog salade | lowcarb-Rita.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.