Rauwe Spitskoolsalade met gerookte zalm en zilveruitjes
Macro’s: 506cal., 13khd, 38gr vet en 24gr eiwit
Rauwe Spitskoolsalade met gerookte zalm en zilveruitjes maakte ik vaak toen ik net begon met koolhydraatarm eten. Ik vond het zo lekker dat ik het te vaak achter elkaar heb gegeten en het bijna mijn neus uitkwam. Maar vorige week toch weer een keer gerookte zalm gekocht voor bij de Rundvleesslaatje (zonder rundvlees). Ik nam de basis van deze salade en deed er een blikje zalm door ipv het rundvlees. Omdat ik nog zalm overhad besloot ik te gaan scrollen door mijn foto’s en recepten. Kwam deze weer tegen en dacht vandaag laat ik m weer eens maken.
En eigenlijk ….vond ik m weer zo lekker dat ik dacht laat ik m een plekje geven op mijn website. Via mijn topic in de groep koolhydraatarm met weekmenu kreeg ik diverse tips over het gebruik van de zilveruitjes. Met minder khd, ik had zelf die van kesbeke maar t merk oké heeft ook zoetzure met minder khd. Die gaan we dus de volgende keer kopen.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je door gelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.
INGREDIËNTEN voor 1 persoon
- 150gr Spitskool 6khd
- 75gr Gerookte Zalm
- 100gr Zilveruitjes 5.3khd of (zilveruitjes 2.6khd)
- 50gr Griekse Yoghurt 10% vet 1.6khd
- 30gr Ambachtelijke Mayonaise
- Scheutje zilveruitjes nat
- Paar druppels vloeibare zoetstof
- Paprikapoeder
- Kerriepoeder
- Zwarte peper
BEREIDINGSWIJZE
Schaaf met een mandoline dunne sliertjes van de spitskool. Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise, een scheutje zilveruitjes nat en een paar druppels zoetstof. Proef eventjes iedereen heeft een andere smaak. Ik hou van zoet. Doe de dressing alvast door de spitskool heen, bewaar een paar druppels. Ik maakte een soort van gleuf in mijn spitskool waar ik roosjes van gerookte zalm in stopte, daaromheen deed ik de zilveruitjes. De druppels dressing nu in de zalm druppen. Paprika- en kerriepoeder er overheen strooien en een beetje peper uit een pepermolen maakte het af.
lekker zeg😊
de saus nog wat verreikt met lepeltje mosterd, voor het zuurtje en wat pittigs.
Niet de verschillende kruiden gebruikt, maar Vadouvan van Euroma / Jonnie boer toegevoegd. Deze is speciaal voor onder andere salades en is zoutloos.
Hoi Mischa, lijkt me lekker met mosterd bedankt voor je feedback