PulledPork

PulledPork

PulledPork gemaakt toen ik een 14-Daags dieetplan volgde van Ketodietapp. Zo lekker bij Gefrituurde Pompoen of Wortelpeterselie. Met crème Fraîche, Paprika en geraspte kaas op een Zelfgemaakte Pizzabodem. Of op een Broodje met een klodder Mayonaise. Het kan op de BBQ of in de oven.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënten wat ik heb gebruikt.

Ingrediënten voor 6 Porties

  • 800gr Schouderkarbonade
  • 75gr Ui 4.95khd
  • 3 Laurierblaadjes
  • 80gr BBQ Saus 2.52khd
  • 1 el Uipoeder
  • 1 el Knoflookpoeder
  • 1 el Paprikapoeder
  • 2 tl Zout
  • ½ tl Zwarte Peper

Bereidingswijze

Gooi de kruiden bij elkaar en meng die eventjes door elkaar. Snij de ui in grove stukken. Smeer het vlees in met de kruiden, en braad het eventjes aan in een braadpan. In Duitslands koop ik wel eens schouderkarbonade als stuk, en de schouderkarbonades in Nederland zijn al vaak gesneden. Doe de deksel op de pan en laat een paar uurtjes sudderen.

Officieel gaat het in een SlowCooker, maar ik gebruik zelf een AMC pan met Snelgaardeksel. Ik breng de pan op druk en laat het vlees in 15 a 20 minuten garen. Dan de druk eraf laten en het vlees uit de pan pakken. Bewaar het vocht met de stukken ui, en gooi de laurierblaadjes weg.

Het vlees vervolgens op een rek leggen voor in de oven, insmeren met de BBQsaus en op 200° 30 tot 40 minuten in de oven krokant bakken.

De jus maak je van het vocht wat over is gebleven, dat gooi je in een blender met de ui zonder de laurier blend je ff door.
Als het vlees krokant is gebakken trek je het met 2 vorken uit elkaar en roer je de jus erdoor en klaar is het.

Origineel recept: https://ketodietapp.com/Blog/post/2015/06/23/pulled-pork-with-bbq-sauce

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.