Pompoen- en Bietenfrietjes met Walnoten, Pompoenpitten en Geitenkaas

Pompoen- en Bietenfrietjes met Walnoten, Pompoenpitten en Geitenkaas

Macro’s: +/- 698cal., 14khd, 57gr vet en 26gr eiwit

Pompoen- en Bietenfrietjes met Walnoten, Pompoenpitten en Geitenkaas uit de oven. Bietjes…daar gruwelde ik van. Dat is nou echt een groente die ik heb leren eten tijdens deze leefstijl. Het liefste rauw dus dit was een test. Het heeft lekker uitgepakt dus website-waardig. Er zijn verschillende kleuren bietjes. Ik heb alle kleuren al eens gebruikt. Ziet er zo gezellig uit. Ook in de regenboogsalade en Sushirol met rodebietenrijst en zoet pittige saus wissel ik af met de kleuren.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je door gelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGRËDIENTEN

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 180°. Was de biet en wikkel hem 3x in aluminiumfolie. Het bietje in de oven leggen en in 60 minuten garen. Laat de biet een beetje afkoelen in de folie maar buiten de oven. Snij de kop en kont eraf en pel de biet nu. Dat gaat heel makkelijk of met je handen of gebruik een lepel.

Maak nu de frietjes ik gebruik daar zelf een mandoline als deze voor zodat de frietjes een beetje dezelfde grootte hebben. De frietjes deed ik daarna in een ziplockzak van 3liter met een eetlepel olijfolie. Zakje dicht en husselen maar. Het ging in de zak mee naar mijn werk.

Zet de oven aan op 135° en doe de frietjes in een ovenschaal of leg ze verspreid op een bakblik met een stuk bakpapier. Bak de frietjes net zolang tot ze er lekker uitzien. Ik ging ze om de 15 minuten even omschudden. Na 45minuten moest ik gaan eten, heb er een gedeelte uitgeschept (wat op de foto staat), bestrooid met geitenkaas, pompoenpitten en walnoten. Er was nog meer dat heb ik nog iets langer laten bakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.