Pittige Eiersalade met cayennepeper

Pittige Eiersalade met cayennepeper

Macro’s: 350cal., 2khd (zonder de gedroogde ui), 32gr vet en 13gr eiwit.

Pittige Eiersalade met cayennepeper. Eiersalade kun je op heel veel verschillende manieren maken. Deze vind ik zelf erg lekker door de cayennepeper. Ik maak het meestal ‘s morgens klaar als ik m ‘s middags wil eten. Erg lekker op deze versie van Adam’s brot. Of op n zadencracker. Ik heb het weleens meegenomen tijdens een dagje uit naar de Dierentuin. Een niet al te warm dagje natuurlijk. Maar in een tasje met koelelement ging het prima.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN

BEREIDINGSWIJZE

Prik een gaatje in de “kont” van een ei. Wist je dat eieren altijd met hun “kont” omhoog in het eierrekje staan? Ik heb daar een eierprikker voor. Door dat gaatje barst het ei niet tijdens het koken.

Doe het ei in een pannetje met koud water, zorg ervoor dat het helemaal onderwater is. Breng het water aan de kook, als het kookt zet je je warmtebron lager en zet een kookwekker op 8 minuten. Na 8 minuten giet je het hete water uit het pannetje en laat je er eventjes flink koud water overheen stromen. Zo schrik je het ei en kun je ze beter pellen.

Pel het ei en prak het in een kommetje. Doe daar de rest van de ingrediënten bij en meng goed door. Zet een paar uurtjes in de koelkast, dan zuigt de gedroogde ui zich vol met vocht en wordt het een lekker dik smeerseltje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.