Paprikasoep met groene asperges

Paprikasoep met groene asperges

Macro’s Soep+2 Aspergepakketjes: 430cal., 16khd,25gr vet en 30gr eiwit

Paprikasoep met groene asperges in een Ham-Kaas-Envelopje. De Paprikasoep valt onder Koolhydraatbeperkt, maar het Ham-Kaas-Envelopje is wel Low Carb.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënten wat ik heb gebruikt.

Ingrediënten

Bladerdeeg:

Aspergepakketje (LET OP voor 4 stuks)

  • 100gr Groene Asperges 3khd
  • 2 plakken Ham (50gr)(ik had Yorkham ivm de khd) 1.1khd
  • 2 plakken Kaas Jong Belegen

Soep:

Bereidingswijze

Bladerdeeg:
Het bladerdeeg is het meeste werk dus beste is daarmee te beginnen. Knip of pluk een bol mozzarella in kleine stukjes en smelt de mozzarella 2 minuten in de magnetron. Gebruik je geen magnetron dan kan het ook in een pannetje op het fornuis. Als de mozzarella is gesmolten roer je de rest van de ingrediënten erdoor. Zet nog even 30 seconden terug in de magnetron (of op het fornuis). Pak een vel bakpapier, doe daar de mozzarella mix op en probeer een beetje door te kneden. Pas wel op want het is heel heet. Ik gebruik zelf meestal latex handschoentjes. Als het een deegje is geworden kun je er een stuk huishoudfolie opleggen om het vervolgens zo dun mogelijk uit te rollen. Met behulp van het bakpapier kun je er wel een vierkante vorm van maken. Vouwen-rollen-vouwen-rollen. Snij van het bladerdeeg 4 vierkanten. Laat een beetje afkoelen.

Aspergepakketjes:
De oven voorverwarmen op 180° ik gebruik een combi magnetron-hete lucht met een ronde draaischijf en 2 rekjes.
Snij het kontje van de asperges en was ze. Pak een stuk “bladerdeeg” en leg jdaarop een halve plak ham en een halve plak kaas. Daar een asperge op en vouw de hoekjes naar elkaar. Dat gaat het beste als je er een stuk bakpapier onder laat liggen. Je vouwt het dan met het bakpapier dicht. Met een prikkertje vaststeken is handig. 20 minuutjes de warme oven in en klaar zijn ze.

Ik heb er 2 bij de soep gegeten en 2 in de koelkast bewaard voor de volgende dag. Eventjes in de oven opgewarmd. 

Paprikasoep:
De paprika wassen en in stukjes snijden. In de bouillon 10 minuutjes koken. Pureren en zeven. Als laatste een klodder crème fraîche of mascarpone erdoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.