Pancakes van Hazelnootmeel en Chocolade

Pancakes van Hazelnootmeel

Macro’s per 2 stuks 418cal., 2.5khd, 39gr vet en 11.7gr eiwit

Pancakes van Hazelnootmeel en Chocolade. Op Instagram deed ik mee met een win actie. Je kon het nieuwste boek van Ketodietapp winnen. Een site waar ik veel recepten vind, maak en vertaal. Op 25 mei 2017 kreeg ik bericht dat ik een van de boeken had gewonnen. En op 8 juni 2017 was het boek binnen. Gesigneerd en wel.

Dit recept komt uit haar #Quickketobook , alleen maakte zij het met amandelmeel en ik met hazelnootmeel. De combinatie met deze chocolade is echt heerlijk.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je door gelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

BlancoPancake
BlancoPancake

Ingrediënten voor 8 pannenkoeken

Bereidingswijze

Begin met de droge ingrediënten goed door elkaar te mixen. De eieren met de gesmolten kokosolie mengen (beetje bewaren voor pan invetten).  Droge ingrediënten erbij doen en als laatste de fijngehakte chocolade erdoor roeren.

Bak er 8 kleine pannenkoekjes van in een serveer-ring of gewoon als pannenkoek. De chocolade is zwaar dus zakt naar beneden in je beslagkom. Zorg ervoor dat je ook wat van de chocolade bij de pannenkoekjes doet voor het bakken.

Ik weeg het beslag en deel dat dan door 8, zodat ik ongeveer 8 pancakes krijg die hetzelfde wegen. Ik heb 4 evengrote bakringen en bak dan 4 pancakes tegelijkertijd. Of ik gebruik zoals bij deze foto 2 hartvormige springvormpjes (zonder de bodem en op zijn kop). Wacht tot je geen bubbeltjes meer ziet en draai ze dan nog eventjes om. Dit herhaal je tot je beslag op is.

De pancakes kun je 5 dagen bewaren in de koelkast of max 3 maanden in de diepvries. Vanuit de diepvries laat ik ze op kamertemperatuur komen om ze vervolgens te verfraaien met chocomousse, wat blauwe bessen, frambozen of aardbeien. Een beetje steviala frost.

Pancake Hazelnoot
Pancake Hazelnoot

Chocomousse

Macro’s: 254cal., 2khd, 26gr vet en 3gr eiwit

Ingrediënten

Bereidingswijze

Ik gebruik een MiniBlender doe daar alle ingredienten in, draai de dop erop met het platte mes en zet het op zijn kop in het apparaat. Dan begint dat te draaien en zodra je hoort dat de snelheid veranderd haal je de beker eruit. De chocomousse is dan klaar voor gebruik. Ik neem altijd een spuitzakje, knip de punt eraf, doe daar een hardplastic spuitmond in en vul het zakje met de mousse. Zo kun je het leuk op je pancake spuiten. Als laatste met een zeefje voorzichtig een beetje StevialaFrost eroverheen laten dwarrelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.