Notenkoek gedipt in chocolade
Macro’s per stuk: 211cal., 2.1khd, 19.2gr vet en 6.1gr eiwit
Notenkoek gedipt in chocolade. Geen knapperige koek maar wel lekker voor bij de koffie/thee of na het sporten. Dit recept heb ik al geplaatst in de groep Koolhydraatarm met weekmenu voordat mijn website er was. Handig naslagwerkje, er zijn al leden geweest die deze koeken ook hebben gemaakt. Een van de redenen ze ook hier te plaatsen. Een plekje voor heel veel recepten die ik heb gemaakt gedurende afgelopen 3 jaar koolhydraatarm.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.
Ingredienten voor 20 koeken
Voor de koeken
- 90gr Amandelen 3.3khd
- 60gr Pompoenpitten 0.7khd
- 90gr Walnoten 3.3khd
- 60gr Sesamzaad 4.2khd
- 50gr Kokosolie (gesmolten)
- 60gr Kokosrasp 3.8khd
- 60gr Chocolade 85%Cacao 10.2khd
- 2 eieren
- 60gr Tahini (sesampasta) 1.8khd
- Snuf zout
- Zoetstof naar smaak
Voor de dip
- 90gr Chocolade 85%Cacao 15.3khd
Bereidingswijze
Begin met het fijnkorrelig malen van alle noten, zaden, rasp en chocolade in bijvoorbeeld een keukenmachine. Niet te lang want dan krijg je poeder. Breek de eieren boven de noten-melange en kneed de eieren, de tahini en de kokosolie er met de hand door. Zoetstof toevoegen en proeven of het zoet genoeg is. T mag iets zoeter zijn dan je lekker vind, tijdens het bakken neemt de zoet kracht vaak nog wat af.
Verwarm de oven voor op 180°. Ik heb een hetelucht/combimagnetron. Weeg het geheel en deel het door 20 porties.
Ik gebruik serveer ringen, heb allerlei verschillende vormen. Door de jaren heen verzameld. Oa te koop bij Action.
Met behulp van een lepel druk ik 1 portie plat in de vorm, rechtstreeks op bakpapier of teflon. Bak de koeken 15 tot 20 minuten. Door de kokosolie gaan de koeken bruisen in de oven. Das normaal hadden er meer last van. Haal de koeken uit de oven en laat helemaal afkoelen.
Smelt de chocolade voor de dip au-bain-marie. Bij au-bain-marie hang je een kommetje in een pannetje met daarin een laagje water. Zorg ervoor dat de onderkant kommetje niet wordt geraakt door het water. Breek de chocolade in stukken, zodra de chocolade gesmolten is dip je de koeken erin. Leg ze hierna op een stuk bakpapier, dan plakt de chocolade niet aan je ondergrond. Voor de leukigheid nog wat extra kokosrasp gebruikt.
In de koelkast bewaren is t beste. Of gewoon in de diepvries. Ik doe ze dan of met een rond geknipt bakpapiertje of in een grote ziplock zak zodat ze naast elkaar kunnen bevriezen. Stel je gaat een dagje weg, dan kun je er bijvoorbeeld wel 2 uit de diepvries pakken in aluminiumfolie wikkelen zodat het langzaam ontdooit. Zo hoef je niet in de verleiding te komen toch iets te nemen waar teveel khd inzit.
ook weer zo lekker,blij met jou repten Rita-bedankt