Mousse van griekse yoghurt met aardbeien

Mousse van Griekse Yoghurt met Aardbeien

Macro’s: 266cal., 8khd, 15gr vet en 22gr eiwit

Als je LowCarb gaat eten kan het zijn dat je in het begin tegen een aantal ongemakken aanloopt. Een van de ongemakken is een verminderde stoelgang. Er zijn verschillende middelen op de markt die je kunnen helpen om het weer op gang te krijgen zoals psylliumvezels. Psylliumvezels laten de ontlasting meer water opnemen, waardoor het zachter wordt en opzwelt. Dit stimuleert de stoelgang weer.

Psylliumvezels kun je in verschillende winkels kopen, onder verschillende namen. Meestal heb ik in huis de Psylliumvezels van het Kruidvat. Fiberhusk van Lindroos (online bestellen) en Psyllium Husks Powder van Bulk Powders zijn in poedervorm. Elk merk heeft toch weer een andere uitwerking. Er zijn veel recepten die gebruik maken van Psyllium en t ene recept zegt poeder en t ander vezels. Vandaar dat ik allebei in huis heb.

Op het potje van het Kruidvat staat 2 schepjes in een glas water of vruchtensap doen en meteen opdrinken. Vruchtensap past niet en in water…….dat heb ik geprobeerd……maar juk dat was echt vies.

Ik ging op zoek naar alternatieven en daaruit ontstond dit recept.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënten wat ik heb gebruikt.

Ingrediënten voor 1 persoon

Bereidingswijze

Mix met een mixer de griekse yoghurt, whey en psyllium goed door elkaar. Even laten staan dan dikt het een beetje in. Meestal doe ik het in een wegwerpspuitzak waar ik eerst een plastic spuitmond in doe. Omdat het indikt kun je er mee decoreren. Ik pak een leuk glaasje en begin met een paar schijfjes aardbei en een laagje saus. Dan spuit ik een beetje mousse in het glaasje en wissel zo af tot de aardbeien en de mousse op zijn. Als laatste strooi ik er een paar cacaonibs op. Niet om meteen op te eten maar heel belangrijk nog eventjes een paar uurtjes in de koelkast zetten. De psyllium zuigt zich vol met het vocht en zo wordt het een mousse. Veel lekkerder.

YoghurtMousse | LowCarb-Rita.nl
YoghurtMousse | LowCarb-Rita.nl

Variatie

Whey Banaan is ook een lekkere combi met WaldenFarms Pancakesyrup en Walnoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.