Mini-Oreo Chocolade-Cheesecake
Macro’s per puntje: 319cal. 3.9khd, 28.8gr vet en 8.2gr eiwit (excl. de Mini-Oreo Schuimpjes)
Mini-Oreo Chocolade-Cheesecake. Het begon vorig weekend met de Low Carb en Ketogene Chocolade Crunchies, toen ik die maakte begon ik dit liedje neuriën. Ik maakte daarna deze Mini-Oreo koekjes en schuimpjes om deze chocolade-cheesecake te versieren.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.
INGREDIËNTEN
Bodem:
- 150gr Amandelmeel 5.55khd
- 20gr WheyProteinPerfection (naturel of vanille) 1.2khd
- 20gr Cacaopoeder 2.22khd
- 45gr (Gras)Roomboter 0.45khd
- 20gr Puderxucker
- snufje zout
Cheesecake:
- 392gr Roomkaas (Lidl) 11.8khd
- 61gr Mascarpone (Lidl) 1.8khd
- 65gr Puderxucker
- 100gr 85% Chocolade 16khd
- 30gr Cacaopoeder 3.33khd
- 2 Eieren Maat L
- ½tl Vanille-Aroma 0.8khd
Topping:
- 40gr 85% Chocolade 6.4khd
- 75ml Slagroom (Lidl) 2.17khd
- 12 Mini-Oreo Schuimpjes (of 13)
BEREIDINGSWIJZE
Bodem: Weeg als eerste de (gras) roomboter af, deze wordt buiten de koelkast vrij snel zacht. Zo hoef je die niet eerst te smelten. Gebruik je andere roomboter dan wel eventjes laten smelten. Ik heb voor deze cheesecake een klein springvorm gebruikt van 16cm. Tussen de rand en de bodem heb ik een rond geknipt teflonvel gelegd. Stuk bakpapier kan ook. Smeer de rand in met een beetje roomboter. Verwarm de oven voor op 180°.
Doe de droge ingrediënten voor de bodem in een kom roer er even met een garde door. Kneed dan met je handen de roomboter erdoor. Het wordt een korrelig deeg. Gebruik eventueel een beetje meer roomboter als het echt niet blijft plakken. Druk met je handen de ingrediënten voor de bodem in de springvorm, probeer een opstaand randje te vormen. Prik er met een vork gaatjes in en bak de bodem 10-15 minuutjes. Laat buiten de oven afkoelen.
Cheesecake: Terwijl de bodem bakt kun je beginnen met het smelten van de 100gr chocolade. Dit doe je het beste Au-Bain-Marie, hang hiervoor een schaaltje in een pannetje met een laagje water. Breng het water aan de kook. Breek de chocolade in stukjes en doe in het schaaltje. De chocolade gaat nu smelten.
Met een keukenmachine mix ik op stand 3 de roomkaas met de mascarpone door elkaar tot een klont vrije zachte crème. Meng de cacao met de poedersuiker door elkaar en voeg toe aan de crème. Mix eventjes door op standje 2. Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Doe het tweede ei er pas bij als het eerste ei volledig is opgenomen. Als laatste de vanille erbij en terwijl de machine draait laat je ook de gesmolten chocolade erbij lopen. Zodra het goed gemengd is kun je de machine uitzetten en de crème op de bodem scheppen.
Klop een paar keer met de springvorm op het aanrecht om ervoor te zorgen dat eventuele luchtbellen verdwijnen.
Verwarm de oven voor op 180°. Ik heb een ronde bakplaat en 2 rekjes bij mijn oven. De ronde bakplaat vul ik tot de rand met koud water, daarin zet ik het lage rooster met de cheesecake zodat deze in het midden van de oven staat. Bak de cheesecake tussen de 45-60 minuten. Iedere oven is anders. Laat de cheesecake in de oven afkoelen.
Topping: Verwarm de slagroom in een klein pannetje tot er bubbeltjes ontstaan. Doe nu je kookplaat uit. Brokkel de chocolade erin en laat zo een minuut of 5 staan. Daarna kun je het met een garde door elkaar roeren en over de taart laten lopen. Pak de 12 (of 13) Mini-Oreo Schuimpjes en verdeel ze over het taartje. Voor elk puntje een schuimpje. En 1 voor in het midden.
Ik heb n half taartje in de diepvries gezet. 3 puntjes uitgedeeld en 3 zelf opgegeten. Als ontbijt op maandag en dinsdag.
Lekker rita hoe kom ik op je website
Daar ben je al, was je al……..