Mini-lijnzaadcrackers met eiercrème

Mini-Lijnzaadcrackers met Eiercrème

Macro’s: 494cal. 1khd, 41gr vet en 24gr eiwit met mijn ingrediënten.

Mini-Lijnzaadcrackers zijn snel en makkelijk te maken. Lijnzaad is er in 2 varianten Donkerbruin en Blond. De Donkerbruine variant is het meest bekend. Persoonlijk vind ik het Blonde lijnzaad milder van smaak, en het kijkt leuker in sommige recepten. Voor de crackers gebruik ik heel lijnzaad wat ik zelf breek met een MiniBlender.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

Ingrediënten voor 1 persoon

Eiercrème:

  • 2 Eieren (ik gebruik altijd maat L)
  • 30gr Crème Fraîche 0.9khd
  • 15gr ZaanseMayonaise 0.2khd
  • 1tl Kerriepoeder
  • Snufje Paprikapoeder
  • Bieslook (gedroogd of vers)

Lijnzaadcracker:

Bereidingswijze

Begin met het koken van de eieren. Prik met een eierprikker een gaatje in de onderkant (de bolle kant). Leg ze in een pannetje met koud water en breng dat aan de kook. Als het water kookt zet je de kookwekker op 8 minuten. Na 8 minuten pak je het pannetje van het fornuis en laat je de eieren schrikken* door ze een paar tellen onder stromend koud water te houden. Laat wat koud water in de pan en laat de eieren daarin afkoelen.

Doe nu het lijnzaad met het water in de MiniBlender en laat het een paar tellen draaien zodat de meeste zaadjes gebroken zijn. Ik neem dan een op maat geknipt teflonvel**, een lepel en een serveer-ring. Ik verdeel het lijnzaadpapje in 5 porties en druk met behulp van een lepel in een serveer-ring. Dan gaan ze 2 minuutjes in de magnetron, ik draai ze om en zet de magnetron nog 1 minuut aan. Elke magnetron is anders dus kijk naar het resultaat. Als ze nog niet knapperig dan doe je ze nog wat langer.

Doe nu de eieren met de crème fraîche, mayonaise en kerrie in de MiniBlender en laat eventjes draaien. Ik gebruik een wegwerpspuitzak met een herbruikbare spuitmond, die vul ik met de eiercrème en spuit het dan op mijn crackertjes. Strooi er als laatste nog een beetje bieslook en/of paprikapoeder over. Zo lekker en simpel.

*Ik laat eieren altijd schrikken zodat ik ze beter kan pellen. Schrikken is het gekookte water eraf gieten en dan tussen de 30 en 60 seconden koud water overheen laten lopen. De eieren laat ik dan verder afkoelen in het water.

**Een teflonvel is een herbruikbaar stuk bakpapier

Adamsbrot Eiercreme
Adamsbrot Eiercreme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.