Mini Cheesecake Chocolade Pindakaas
Macro’s per stuk: 591cal., 4.2khd, 56.7gr vet en 12.4gr eiwit
Vorig jaar maakte ik deze al eens maar had het geduld niet om te wachten tot het was opgestijfd. Ik had het toen gemaakt in een mini springvormpje. Hij zakte dus in elkaar toen ik de zijkant losmaakte. Was om mee te nemen naar de verjaardag van mijn nichtje Juultje. Dit jaar 2 dagen voor haar verjaardag het nogmaals gemaakt maar dan zoals hieronder beschreven.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je door gelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.
INGREDIËNTEN voor 2 stuks
Bodem:
- 40gr Amandelmeel 1.5khd
- 8gr Cacaopoeder 0.7khd
- 15gr (Gras)Roomboter Ongezouten 0.2khd
- 1 el PuderXucker of StevialaFrost
Pindakaas laag:
- 30gr Pindakaas 1khd
- 55gr Mascarpone 1.7khd
- 45ml Slagroom (Bekertje) 1.3khd
- ¼tl Vanille-Aroma 0.4khd
- 1 el Puderxucker of Steviala Frost
Chocolade laag:
- 45ml Ongezoete Amandelmelk
- 45ml Slagroom (bekertje) 1.3khd
- 1 Eigeel
- 8gr Cacaopoeder 0.7khd
- 9gr (Gras)Roomboter Ongezouten 0.1khd
- Vloeibare zoetstof (naar smaak)
- 10gr (Xucker) Chocolade 0.6khd (zonder polyolen)
- Mespunt Xanthaangum
BEREIDINGSWIJZE
Begin met de bodem. Smelt de roomboter. Meng de droge ingrediënten met elkaar en roer door de roomboter. Ik deed dat met een vork zodat het een beetje korrelig blijft. Hou 1 volle eetlepel apart. Weeg de rest af en verdeel over 2 glaasjes. Druk dat zachtjes met een lepeltje op de bodem van het glas.
Voor de pindakaas laag mix je met een handmixer alle ingrediënten door elkaar. Om het een beetje netjes in de glaasjes op de bodem te krijgen, heb ik het in een spuitzakje gedaan en zo verdeeld.
De chocoladelaag doe je als laatste. Verwarm in een klein pannetje de amandelmelk met de slagroom, het eigeel en een beetje zoetstof. Blijf met een garde roeren tot het wat begint in te dikken. Haal het pannetje van de hittebron, zeef de xanthaangum erover en klopt het nog even goed door met de garde. Doe nu de cacao, de chocolade en de roomboter erbij…..laat 3 minuutjes staan en klop met de garde tot een mooie chocoladevla. Ook dit heb ik in een spuitzakje gedaan en zo verdeeld over de 2 glaasjes. Zet in de koelkast. Ongeveer 2 uur. Daarna kun je de achtergehouden kruimels over de 2 glaasjes verdelen. En kun je genieten.

Geef een reactie