Mexican Keto Rice

Mexican Keto Rice

Macro’s: 333cal., 5khd, 27gr vet en 16gr eiwit

Mexican Keto Rice recept vond ik tijdens het volgen van dit 14 daags dieet plan van Ketodietapp. Een makkelijk plan omdat je voor meerdere dagen tegelijk kookt. LowCarb, Keto en Paleo. Dit is een van de recepten die is blijven hangen, omdat het snel en simpel is.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënten wat ik heb gebruikt.

Ingredienten

  • 200gr Bloemkool (Rauw) 5.8khd
  • 60gr Chorizo 0.3khd
  • 20gr Jalapenopeper 0.6khd
  • Plukje verse Peterselie

Bereidingswijze

Begin met het raspen van de bloemkool. Soms doe ik dat met een grove handrasp, maar meestal gooi ik de roosjes in een keukenmachine. Dan blijft de keuken t schoonste. Het stukje chorizo in kleine blokjes snijden en de jalapenopepers in stukjes snijden.

De chorizo gaat als eerste in de pan/wok. Even een paar minuutjes bakken op gemiddeld vuur zodat het vet eruit komt. Doe de bloemkoolrijst erbij en schep het eventjes een paar keer om, zodat de bloemkool een beetje zacht wordt. De jalapenopepers erbij doen en er ook even doorheen scheppen, die hoeven niet echt te bakken omdat ze uit een potje komen. (toch lekkerder dan met verse)(vind ik)

Ik vind decoreren met eten erg leuk en heb daarvoor allerlei verschillende serveerringen in huis. Vierkante, ronde, hartvorm en stervormen. Ik gebruikte bij deze foto een vierkante die ik eerst vulde. Vullen doe ik met een lepel, met de achterkant aandrukken tot de vorm vol is, dan de ronde erbovenop en die schep je ook weer vol met bloemkool. Nog even aandrukken met de achterkant van de lepel en dan haal je heel voorzichtig de ringen weg.

‘N plukje verse peterselie maakt het torentje af. Eet smakelijk

https://ketodietapp.com/Blog/post/2014/05/04/Keto-Mexican-Rice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.