LowCarb Witbrood

LowCarb Witbrood

Low Carb Witbrood macro’s voor 100gr: 278cal., 2.4khd, 19,4gr vet en 20.7gr eiwit

Tja wat zal ik ervan zeggen. Ik had ineens zo’n zin in een witte boterham met aardbeien en suiker dat ik dacht dat moet te doen zijn. Nou…. t is gelukt…..t ziet er echt uit als wit brood…..de aardbeien en xucker erop….met een dun laagje roomboter…..de smaak….tja k weet nog niet wat ik ervan vind. De structuur is een beetje cake-achtig maar de smaak gelukkig niet.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven vast voor op 140°. Ik gebruik zelf een Combi-Magnetron-Hetelucht. Weeg de droge ingrediënten af en zeef die samen boven een mixkom. In een andere kom roer je met een garde de mascarpone wat zachter. Klop nu een voor een de eieren door de mascarpone, nog steeds met de garde.

Doe de droge ingrediënten bij de natte ingredienten, mix met de garde door elkaar. Als laatste doe je de appelciderazijn erbij. Laat een paar minuten staan zodat het wat gaat indikken.

Ik heb een kleine vorm gebruikt van aluminium van 18x10cm die heb ik ingespoten met kokosolie. Het beslag erin gedaan en het brood 35 minuten gebakken. Met een sateprikker heb ik gecontroleerd of hij gaar was.

Haal het brood na het bakken uit de oven, laat een paar minuutjes afkoelen. Haal het uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen. Zeef er een beetje kokosmeel overheen voor t brood-achtige effect.

Witbrood met Aardbeien | LowCarb-Rita.nl
Witbrood met Aardbeien en xucker | LowCarb-Rita.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.