LowCarb Witbrood
Low Carb Witbrood macro’s voor 100gr: 278cal., 2.4khd, 19,4gr vet en 20.7gr eiwit
Tja wat zal ik ervan zeggen. Ik had ineens zo’n zin in een witte boterham met aardbeien en suiker dat ik dacht dat moet te doen zijn. Nou…. t is gelukt…..t ziet er echt uit als wit brood…..de aardbeien en xucker erop….met een dun laagje roomboter…..de smaak….tja k weet nog niet wat ik ervan vind. De structuur is een beetje cake-achtig maar de smaak gelukkig niet.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.
INGREDIËNTEN
- 120gr Mascarpone 2.5khd
- 3 Eieren Maat L
- 50gr Isolaat Perfection 1.1khd
- 25gr Fiberhusk
- 2tl=10gr Bakpoeder 4.4khd
- 1el Appelciderazijn
- Bakspray
- Beetje Kokosmeel (optioneel)
- Snuf (Himalaya)zout
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven vast voor op 140°. Ik gebruik zelf een Combi-Magnetron-Hetelucht. Weeg de droge ingrediënten af en zeef die samen boven een mixkom. In een andere kom roer je met een garde de mascarpone wat zachter. Klop nu een voor een de eieren door de mascarpone, nog steeds met de garde.
Doe de droge ingrediënten bij de natte ingredienten, mix met de garde door elkaar. Als laatste doe je de appelciderazijn erbij. Laat een paar minuten staan zodat het wat gaat indikken.
Ik heb een kleine vorm gebruikt van aluminium van 18x10cm die heb ik ingespoten met kokosolie. Het beslag erin gedaan en het brood 35 minuten gebakken. Met een sateprikker heb ik gecontroleerd of hij gaar was.
Haal het brood na het bakken uit de oven, laat een paar minuutjes afkoelen. Haal het uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen. Zeef er een beetje kokosmeel overheen voor t brood-achtige effect.
Geef een reactie