LowCarb VanilleVla

LowCarb VanilleVla

Macro’s per portie: 264cal., 2.1khd, 26.9gr vet en 3.3gr eiwit

LowCarb VanilleVla maakte ik voor t eerst op 5 April 2015. Ik had eigelen over van ketobuns. Ik deed er toen ZeroRijst van de action door met een flinke klodder slagroom. Vorige week maakte ik Meringues en had 3 eigelen over dus ik dacht maak die vanille vla nog een keer. Zo gezegd zo gedaan……gaat het schiften….t werd dus korrelig….maar t maakt niet uit ik heb het al vaker gehad en ben gaan zoeken naar tips op internet…de tip die bij mij werkt is de vanillevla in een blender doen en goed laten draaien.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN 3 porties

BEREIDINGSWIJZE

Warm de slagroom met het vanillestokje op zacht vuur ca 5 minuten tegen de kook aan. Pak het stokje eruit knip het open en schraap de zaadjes eruit. Doe de zaadjes weer terug in de warme slagroom.

Klop de eigelen los met wat zoetstof. Giet een beetje warme slagroom bij het eigeel. Klop samen goed los met een garde en giet het dan terug in het pannetje met de slagroom.

Voorzichtig nu!!! Het mag beslist niet meer koken om schiften te voorkomen.

Roer met een houten lepel goed over de bodem en de zijkanten. Als de lepel een spoor kan trekken in de vla is de vla goed. Verdeel het over 3 schaaltjes en zet in de koelkast.

TIP:

Gaat het wel schiften dan doe je alles in een blender en laat je het even flink draaien.

VanilleVlaSlagroomRodeBesNougatinenootjesStevialaFrost | lowcarb-rita.nl
Vanille Vla Slagroom RodeBes Nougatinenootjes StevialaFrost | lowcarb-rita.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.