LowCarb Savooiekoolsalade

LowCarb Savooiekoolsalade

Macro’s voor 1 portie: 497cal., 5khd, 51gr vet en 4gr eiwit

LowCarb Savooiekoolsalade maakte ik toen ik een tweewekelijks dieetplan volgde van dietdoctor. Hier is de link naar dat plan mocht je interesse hebben. In dat plan stond een koolsalade maar de referenties gaven al aan dat je er iets meer mee moest doen ivm de smaak. Dus goed gekeken naar de tips en zelf wat gaan experimenteren. Ik ga deze salade vandaag weer maken, morgen hebben we weer een afspraak met de kha kookclub. We gaan BBQen maar ik doe een van de salades. Deze lijkt me er lekker bij.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN voor 2 porties

BEREIDINGSWIJZE

Begin met het snipperen van de savooiekool. Ik doe dat met een mandoline. Mooie dunne sliertjes krijg je daarmee. Roer de mayonaise met het limoensap, zout, peper en azijn door elkaar tot een mooi geheel. Meng dat vervolgens door de savooiekool, proef en voeg een paar druppels zoetstof toe. Begin met maar een paar druppels en proef tussendoor. Als het naar wens is zet je de salade voor een paar uur afgedekt in de koelkast.

Lekker bij een krokant gebakken kippenpootje of gehaktballetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.