LowCarb Rabarber Frambozenijs

LowCarb Rabarber Frambozenijs

Macro’s per ijsje: 59cal., 1.7khd, 4.7gr vet en 1.7gr eiwit

LowCarb Rabarber Frambozenijs smelt in je mond. Lekker fris en romig. Rabarber is verkrijgbaar van Mei tot en met Juli. Met de maand mei als topmaand. Ik dacht laat maar vast een recept op de site plaatsen.  Een heel lekker recept. Ga ze dit jaar zeker weer maken.

Rabarber Frambozenijsje | LowCarb-Rita.nl
Rabarber Frambozenijsje | LowCarb-Rita.nl

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN VOOR 9 STUKS

BEREIDINGSWIJZE

Verwijder de onderste harde stukken en eventuele resten blad aan de bovenkant. Spoel de stelen af onder de kraan en snij de rabarber in stukken van 3cm. Je kunt de rabarber ook schillen maar voor dit recept is dat niet nodig. Als je ze schilt, schil je vaak het rode gedeelte eraf en die geeft nou juist zoon mooie rode/roze kleur.

Doe de stukken rabarber samen met de frambozen en de zoetstof in een klein pannetje met een klein laagje water. Laat dit samen 15 minuten zachtjes koken.

Na die 15 minuten laten afkoelen. Met Griekse yoghurt en slagroom (niet eerst opkloppen) door elkaar mixen. In vormpjes gieten en invriezen.

Rabarber Frambozenijsje Whoops
Rabarber Frambozenijsje Whoops

Het ligt natuurlijk aan de ijsvorm die je gebruikt. Ik wilde te snel en trok de onderkant uit het ijs. T is wel goed gekomen hoor, dop er weer op gestoken en voorzichtig gedraaid. Met een lepeltje eten vond ik niet zo, het idee erachter misschien. Met een toefje slagroom uit een glaasje ook wel erg lekker hoor.

Ik heb verschillende vormpjes. Deze calippovormen. Bij Jumbo een keer een aanbieding meegenomen, bij Ali Express 2 verschillende modellen besteld. Je kunt ook vormpjes kopen bij de Action in het Ijsseizoen. Of bij Xenos, Wibra, Blokker…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.