LowCarb Mini Fruittaartje
Macro’s per taartje: 491cal., 7.1khd, 35.2gr vet en 31.9gr eiwit
(zonder de chocomousse en blauwe bessen)
LowCarb Mini Fruittaartje gespot op dit Instagramaccount. Heerlijk met wat Chocomousse en wat verse bessen.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.
INGREDIËNTEN VOOR 2 STUKS
- 75gr Amandelmeel 0.75×3.7=2.77khd
- 11gr Bakpoeder 0.11×22=2.42khd
- 5gr Koekkruiden 0.05×27.7=1.38khd
- 1 schep Whey Vanille 0.3×4.3=1.29khd
- 3 Eieren maat L
- 10 Druppels Zoetstof
- 30gr Frambozen 0.3×4.5=1.35khd
- Dopje Vanille Aroma 0.02×40=2khd
- 30gr Bramen 0.3×5.1=1.53khd
- 20gr Amandelschaafsel 0.2×3.7khd=0.74khd
- 30gr BlauweBessen 0.3×7.5khd=2.25khd
- Beetje SukrinGold of Erybronze (bruine suikervervanger)
BEREIDINGSWIJZE
Begin met het voorverwarmen van de oven op 150° Combimagnetron-Hetelucht gebruik ik. Het recept is voor 2 minitaartjes ik heb kleine springvormpjes in hartvorm en rond. Hebben ongeveer een doorsnede van 11cm. Die spray ik in met bakspray. Je kunt de vormpjes ook bekleden met bakpapier. Las je dat eerst even nat maakt vormt het beter in je vormpje.
Meng het amandelmeel met het bakpoeder, de koekkruiden en de schep whey goed door elkaar. Mix de eieren, de zoetstof en vanille aroma erdoor.
Verdeel het beslag over de 2 springvormpjes. Druk de bramen, frambozen en blauwe bessen erin. En strooi er wat Amandelschaafsel en SukrinGold/EryBronze overheen. Zet ze in de oven en bak ze in 25 minuutjes gaar. Kijk of ze gaar zijn door er met een prikkertje in te prikken. Als de prikker er schoon uitkomt zijn ze klaar.
Laat volledig afkoelen en bewaar in de koelkast. Soms eet ik een halve maar soms ook een hele.
INGREDIËNTEN CHOCOMOUSSE 1 portie
Macro’s: 275cal., 3khd, 27gr vet en 4gr eiwit
- 50ml Slagroom (uit het pakje) 1.5khd
- 25gr Mascarpone 0.8khd
- 1tl Cacao 0.4khd
- Zoetstof naar smaak
BEREIDINGSWIJZE
Doe alles bij elkaar in een mixbeker en mix tot het een dikke mousse is geworden. Ik gebruik zelf een mini blender met 2 platte messen. De mousse schep ik in een spuitzakje met kartelmondje. Snij t taartje doormidden spuit daar wat chocomousse tussen en spuit nog een restantje bovenop.
Geef een reactie