LowCarb Marshmallows (zonder eiwitten)

LowCarb Marshmallows (zonder eiwitten). Ik maakte al eerder marshmallows, ik vertaalde daarvoor een recept van Ketodietapp. Hier is de link naar dat recept. Die moet je wel echt in de koelkast bewaren. En deze kunnen in een luchtdichte trommel bewaard worden. (Update: Bewaar ze toch maar in de koelkast haha, ze voelen een beetje vochtig nu namelijk)

Macro’s zijn wat lastig te bepalen in dit geval. Ja er zitten khd in Xucker maar hebben geen invloed op je bloedsuikerspiegel. Het kleine beetje in de Aroma vind ik verwaarloosbaar.

Klik op het ingrediënt in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN

BEREIDINGSWIJZE

Leg een vel bakpapier klaar en bestuif met een dun laagje Puderxucker, Steviala Frost of Sukrin Melis

Ik ben begonnen met het maken van een soort stroop. Doe daarvoor het aroma met de xucker in een pannetje met 60ml koud water. Breng zachtjes aan de kook en laat 10 minuten borrelen.

Doe de gelatine met de kleurstof alvast in je mixkom. Giet er 60ml koud water bij en laat 10 minuten wellen. Ik gebruik de mixkom van mijn keukenmachine. Zodat ik beide handen vrij heb om de hete stroop erbij te kunnen gieten

Giet de “xuckerstroop” voorzichtig eerst over in een schenkkan en laat langzaam bij de gewelde gelatine lopen terwijl je de keukenmachine op hoogste stand laat draaien. Mix een minuut op 5 op de hoogste stand. Tot het zich verdubbeld en creme-ig wordt. Vul een spuitzak en spuit slierten op het bestuifde bakpapier. Rol ze vervolgens nog een beetje door de poedersuiker.

Ik was weer eens 2 dingen tegelijk aant doen, dus was mijn broodjes in de vorm aant drukken en dacht laat de mixer wel lopen. Daardoor kon ik maar 1 spuitzak vullen met het mengsel en dat op het bakpapier spuiten. De rest heb ik er met een lepel uitgelepeld haha.

Echt gevaarlijk lekker.

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.