LowCarb Krokante Ijshoorntjes
Macro’s per stuk: 107cal., 0.2khd, 10.2gr vet en 2.7gr eiwit (zonder de kokosmelk)
LowCarb Krokante Ijshoorntjes dit recept komt van Ketodietapp ik heb het vertaald, gemaakt en geproefd. Ik was alleen de kokosmelk vergeten vandaar dat die tussen haakjes staat. Ik ga ze dit jaar maken met de kokosmelk. Zonder waren ze al goed gelukt hoor maar ik ben dan toch benieuwd.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.
Ingrediënten voor 10 hoorntjes
- 67gr Amandelmeel 3.7khdx0.67=2.47khd
- 8gr Fiberhusk of psylliumvezels
- 1/2tl Koekkruiden 27.7khdx0.01=0.27khd
- Snuf zout
- 80gr SukrinGold of Erybronze
- 55gr Kokosolie of Ghee of Roomboter
- 2 Ei maat L
- (120ml Kokosmelk 1.2×1.7khd=2.04khd)
Alles met elkaar mengen en in porties bakken. In een wafelijzer speciaal voor ijshoorntjes of stroopwafels. Ik kocht de mijne bij Kruidvat. Ik deelde het deeg door 10 en kon 10 hoorntjes maken van 32gr per stuk. De kokosmelk staat tussen haakjes omdat ik die vergeten ben erdoor te doen. Desondanks toch gelukt. Lekkere knapperige hoorntjes.
Variatie
Smelt wat 85% Chocolade Au-bain-marie en bekleed daarmee de binnenkant van het hoorntje. Ik gebruik altijd deze chocolade.
Kun je deze ook maken zonder wafelijzer??
Oeii, ik heb geen idee.
Vries je deze in?
Goedemoregn, Nee ze blijven redelijk goed en lang krokant. Ik bewaar ze vaak in een lege emmer, soms met deksel maar ook wel zonder deksel. Succes
Mercikes om te antwoorden 😉