Lowcarb Kerstkoekjes

Lowcarb Kerstkoekjes

Kerstkoekjes | lowcarb-rita.nl
Kerstkoekjes | lowcarb-rita.nl

Macro’s per koekje: 27cal., 0.3khd,2.1gr vet en 1.1gr eiwit

Lowcarb Kerstkoekjes. Op 4 December 2016 heb ik deze koekjes voor t eerst gebakken. Daar kreeg ik zin in omdat mijn vriend traditiegetrouw kerstkoekjes bakt met heel veel suiker. Ik wilde ook koekjes met kerst. Vond op de site van ketodiet_app dit recept. Daar gaat kokosboter in, in Nederland nog nergens kunnen vinden dus ook zelf gemaakt. Is eigenlijk nix anders dan een pasta van kokossnippers.

INGREDIËNTEN

  • 90gr Kokosmeel 8.01khd
  • 40gr Xucker
  • 40gr Steviala Frost
  • 1 el Pompoenkruiden *(zelf maken: recept volgt onderaan)
  • 1 tl Gemalen gember
  • 1 tl Kaneel
  • 1 tl Bakpoeder
  • snufje zout
  • 3 Grote eieren
  • 85gr Kokosboter (5.44khd) *(zelf maken: recept volgt onderaan)
  • 2 el water als het deeg droog is

BEREIDINGSWIJZE

Als je de kokosboter al eerder hebt gemaakt maar nu pas gaat gebruiken kan t zijn dat ie wat hard is. Doe dan de kokosboter even in de magnetron tot het zachter wordt. Heb je m vers gemaakt dan kan die er zo bij.

Droge ingrediënten door elkaar mixen. Doe dan de eieren erdoor, en als laatste de kokosboter. T makkelijkste is nu in een grote kom met de handen het deeg kneden. Als het deeg klaar is wikkel je het in huishoudfolie en leg je dat op zijn minst een uur in de koelkast. Ik deed een hele nacht, omdat ik er pas laat aan begon.

Vanuit uit de koelkast heb ik de  2 el water erbij gedaan omdat het best droog was geworden. Verdeel het koekdeeg in een paar porties en rol elke portie zo dun als je kunt tussen de huishoudfolie. Toen heb ik de vormpjes uitgestoken, bestreken met eigeel (dat had ik netter kunnen doen) en in de oven op 150° 30 minuten gebakken. Ik heb een combi-magnetron-hetelucht dus moet in 3 lagen bakken. Laat de koekjes afkoelen voor je gaat decoreren. Decoreren zou ik zeker doen….dat maakt de koekjes minder droog.

INGREDIËNTEN TOPPING

BEREIDINGSWIJZE TOPPING

Roer 15gr steviala frost door het citroensap en de andere 15gr door  het limoensap. Voeg eventueel een druppel kleurstof bij. Ik heb spuitzakjes en garneerstiften die ik vul met dit mengsel. Dan kun je de koekjes als ze zijn afgekoeld gaan versieren. De chocolade heb ik au-bain-marie gesmolten en ook in een spuitzakje gedaan. Het puntje eraf knippen en je kunt gaan decoreren.

INGREDIËNTEN KOKOSBOTER

  • 85gr Kokossnippers of geraspte kokos (7.4khd)
  • Eventueel 1 el kokosolie

BEREIDINGSWIJZE KOKOSBOTER

De kokosnippers in een keukenmachine doen met messen. Net zolang laten draaien tot het een soort pasta wordt. Het is dan al klaar. Eventueel een eetlepel gesmolten kokosolie erbij gieten als t echt niet wil lukken om wat voor reden dan ook. Ik heb het weleens gehad dat mijn kokosnippers wat langer lagen en de zak open was gegaan.

POMPOENKRUIDEN

  • 4 el Kaneel
  • 2 el Gemalen Gember
  • 2 tl Nootmuskaat
  • 1 tl Gemalen Kruidnagel
  • 1 tl Piment

Alles bij elkaar in een potje doen en goed schudden. Ook erg lekker op pompoenfrietjes.

Ik gebruik maatlepeltjes als deze om zo elke keer dezelfde hoeveelheid te hebben

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.