Lowcarb-donuts met chocoladetopping

Lowcarb-donuts met chocoladetopping

Macro’s per stuk 156cal., 2.2khd, 13.6gr vet en 4.7gr eiwit

Sinds ik begonnen ben met deze leefstijl heb ik al heel veel koekrecepten gevonden en gemaakt. Het ene was lekker het andere viel tegen. Deze zijn lekker (vind ik) en maak ik regelmatig. Voor als ik een dagje uit ben of gewoon als tussendoortje. Een smakelijk cakeje met een topping van chocolade. Ik maak het met gemalen amandelen die koop ik in Duitsland, voor een afbeelding klik op het ingrediënt.

Ingrediënten:

  • 75gr  Amandelmeel 2.77khd
  • 40gr Roomkaas 1.16khd(Lidl)
  • 1 Ei
  • 2 El Xucker (of Sukrin of StevialaKristalSweet)
  • rasp van een halve citroen
  • 1 Tl (4gr)Bakpoeder 0.84khd (Kleine gele zakjes)
  • Snufje Zout
  • 50gr 85% Chocolade 8khd
  • Paar kruimeltjes geraspte kokos

Bereidingswijze:

Begin met het voorverwarmen van de oven 180° (ik gebruik zelf een combimagnetron) en vet je vorm vast in. Ik gebruik deze bakspray.
Klop met een handmixer het eitje met het snufje zout lichtgeel en schuimig.
Meng de gemalen amandelen met de citroenrasp, het bakpoeder en de “suiker” even in een apart schaaltje door elkaar.
Mix het daarna samen met de roomkaas door het eitje heen tot een beslag.
Doe het beslag in een spuitzak (of gebruik een boterhamzakje waar je een puntje vanaf knipt) en vul de vorm.

Bak de donuts in 20 minuutjes gaar. Iedere oven is anders dus hou het vanaf 15 minuutjes in de gaten. Ik probeer ze vaak meteen na het bakken warm uit de vorm te halen. Dan tik ik met het bakblik hard op het aanrecht en hoop zo dat de cakejes loslaten. Er zit wel een anti aanbaklaagje in maar vaak blijft het toch plakken. Smelt als laatste de chocolade au-bain-marie dip de donuts erin, en strooi er een paar kruimeltjes geraspte kokos op.

Ik bewaar ze zelf in een dicht bakje in de koelkast of diepvries.

Variatie

Als platte koek kunnen ze ook prima met bijvoorbeeld een laagje glazuur van Speciale Poedersuiker en Citroensap of net als de Donuts met een laagje Pure Chocolade met 85% Cacao.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.