LowCarb Crunchy Cookies met een laagje chocolade

LowCarb Crunchy Cookies (45 stuks Ø 5.8cm)

Macro’s per koekje: 148cal., 1.7khd, 12.8gr vet en 3.2gr eiwit

LowCarb Crunchy Cookies. Een crunchy cookie wie wil dat nou niet. Ik heb wat recepten door elkaar gemixt en daar kwam deze cookie uit. De waardes per koekje zijn zonder polyolen. De polyolen in dit recept zitten in de zoetstof en in de Suikervrije Jam.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënten wat ik heb gebruikt.

Polyolen zijn zoetstoffen zoals maltitol, xylitol, sorbitol, mannitol, lactitol en isomalt. Ze zijn afgeleid van koolhydraten, maar ze worden nauwelijks opgenomen in het bloed. Ze geven dus geen sterke stijgingen van de bloedglucose. Daarom is het voor mensen met diabetes handig dat er producten met zoetstoffen bestaan, zoals bepaalde frisdranken. Het kan fijn zijn om gewoon iets te kunnen drinken, zonder na te denken over de invloed op je bloedglucosewaarde.
Bron: https://www.netperk.eu/polyolen/.

Ingredienten

Koekdeeg:

Topping:

Chocoladelaagje:

Bereidingswijze

Laat de boter smelten. Ik doe dat zelf altijd in de magnetron. Mix de eieren, de Fiber Sirup Gold door de gesmolten boter. Meng de droge ingrediënten in een aparte kom door elkaar. Voeg daarna beetje bij beetje aan het boter-eiermengsel toe tot alles goed is gemengd. Wikkel het deeg in een stuk huishoudfolie en leg voor een paar uur in de koelkast.

Ik gebruik een Combi Magnetron met glazen plaat en 2 rekjes. Ik bak dus in 3 lagen daarom heb ik het deeg gewogen en toen door 3 gedeeld. Het deeg per laag uitgerold tussen een stuk teflonvel en huishoudfolie.

Meng de droge ingrediënten van de topping door elkaar. Smelt in een pannetje de kokosolie met de Fiber Sirup Clear. Dat smelt vrij snel omdat kokosolie niet veel warmte nodig heeft. Roer met een spatel de kokosolie en Fiber Sirup door de droge ingrediënten. Ook dat heb ik gewogen en gedeeld door 3. De topping voorzichtig verspreiden over de bodems en lichtjes in de bodem drukken.

De oven heb ik voorverwarmd op 180°. De koekplaten nu 20 minuten bakken. Het midden van de oven is de beste plek. Die plaat is na 20 minuten wel echt klaar. Die haal ik er dan uit, trek mbv het teflonvel de plaat op het aanrecht. De onderste laag trek ik met het teflonvel uit de bakvorm zo op het eerste rekje en die 2 lagen bak ik nog 10 minuten extra.

Voelt de bodem nog zacht aan doe ze dan nog een paar minuten extra in de oven. Iedere oven is anders. Met een serveer-ring kun je alvast in de nog warme plaat rondjes steken. Ongeveer 38 stuks kon ik er steken. De restjes heb ik geschat. Laat de plaat volledig afkoelen.

Koeklagen | Low Carb-Rita.nl
Koeklagen voor het bakken| Low Carb-Rita.nl
KoekLagen | Low Carb-Rita.nl
KoekLagen voor het bakken| Low Carb-Rita.nl

 

Als de platen zijn afgekoeld kun je voorzichtig de koekjes losbreken. Smelt de chocoladereep au-bain-marie en smeer de onderkant van elk koekje in met een dikke laag chocolade. Laat de chocolade opdrogen. Draai vervolgens de koekjes om. Doe de overige chocolade (het kan zijn dat je even opnieuw een beetje moet verwarmen)in een spuitzak, knip een heel klein puntje van de zak af en zwaai de chocolade over de koekjes heen.

Vanmorgen had ik kruimels van de koekjes in mijn Griekse Yoghurt gedaan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.