LowCarb Chocoladebroodje
Macro’s per stuk: 222cal., 2.6khd, 18.7gr vet en 6.8gr eiwit
LowCarb Chocoladebroodje gemaakt met Karnemelk maar Griekse Yoghurt zou ook moeten lukken.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.
Ingrediënten voor 10 stuks
- 100gr Kokosmeel 8.9khd
- 150gr Amandelmeel 5.55khd
- 1 tl Xanthaangum 0.04khd
- 3 tl = 12gr Cream Of Tartar 7.2khd
- 75gr Koude (Gras)Roomboter 0.75khd
- 90ml Karnemelk 2.88khd
- 2 Grote eieren
- Zoetstof naar smaak
- 1/2 tl Vanille-aroma
- 1 tl Citroenrasp
- 1/4 tl Zout
- 50gr KetoCacao 1khd of als je die niet hebt 85% Chocolade 8khd
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220° ik heb een CombiMagnetron-Heteluchtoven
Meng de droge ingrediënten goed door elkaar. Snij de roomboter in blokjes en kneed de boterblokjes door de droge ingrediënten tot een vlokkerig deeg.
Klop de eieren los en hou een klein beetje apart.
Doe nu de eieren met de karnemelk bij de droge ingrediënten, en kneed met je handen tot een mooi deeg.
Doe als laatste de fijngehakte chocolade erdoor en verdeel het deeg in 10 gelijke porties. Ik doe dat door het deeg even te wegen. Dan vorm je de porties tot het gewenste vormpjes.
Bestrijk de chocoladebroodjes met het achtergehouden ei en bak in 20 minuten mooi goudgeel.
In dit geval drukte ik het een voorgevormde siliconen mal. Gekocht bij Xenos ooit eens.
Geef een reactie