Low Carb Zuurkool Flammkuchen

Low Carb Zuurkool Flammkuchen

Macro’s: 813cal., 5.3khd, 65.5gr vet en 47.7gr eiwit

Low Carb Zuurkool Flammkuchen. Zuurkool wordt vaak gegeten als stamp, stamp met aardappelen. Maar aardappelen eet ik niet meer en ik ging dus op zoek naar een alternatief. Ik begon met simpel een halve zak in een ovenschaaltje, klutste er een ei boven, bestrooide het met geraspte kaas en legde er een paar schijfjes rookworst op. Dat ging zo de oven in op 180° 30 minuten. Dat is ook lekker.

Ik zag een Flammkuchenrecept voorbij komen op Facebook en dacht dat lijkt me lekker met zuurkool. Flammkuchen is eigenlijk een dunne broodbodem met daarop een laagje crème fraîche, uien en reepjes spek.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

Ingrediënten

Bodem:

Topping:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°. Ik gebruik een Combi Magnetron-Hetelucht. Rasp de kaas met een grove rasp. Ik rasp meestal een heel stuk en weeg dan 2 porties af. 60gr voor de bodem en 30gr voor de topping. Dat wat ik over heb doe ik vaak geraspt in de diepvries omdat het in de koelkast aan elkaar gaat plakken.

Zelf raspen scheelt koolhydraten. In zakjes voor geraspte kaas zit vaak iets wat ervoor zorgt dat de kaas niet aan elkaar blijft plakken. 

Kluts het eitje in een grote kom, doe daar de cottagecheese, de kaas en het amandelmeel bij. En mix even goed door. Bekleed de bodem van een klein springvormpje Ø 16cm met een laagje bakpapier, zet nu de rand erop en klik vast. Doe het mengsel voor de bodem in de springvorm en bak 20 minuten.

Begin nu met het uitbakken van de spekjes. Ik gooi de hele zak in een koekenpan en laat het zachtjes uitbakken.  Snij de ui in heel dunne ringetjes en zet opzij. Als de bodem klaar is smeer je er een mooie laag crème fraîche op. Knijp de zuurkool uit en verdeel dat over de bodem. Dan de spekjes en de ringen ui en als laatste de geraspte kaas en wat oregano. Zet de flammkuchen nog voor 15 a 20 minuutjes terug in de oven.

Soms eet ik een hele soms maar een halve. Dan warm ik de andere helft later weer op in de oven. Omdat er maar een half zakje zuurkool ingaat maak ik vaak een dubbel recept. Alleen bak ik dan de bodem, smeer die in met de crème fraîche, beleg met de zuurkool, ui, spek en kaas en dan gaat die de diepvries in. Met springvorm en al. Als het bevroren is haal ik de springvorm eraf en bewaar het in een ziplockzak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.