Low Carb Zonnebloempittenbroodje

Low Carb Zonnebloempittenbroodje

Macro’s per 100gram: 253 Calorieën, 4.7gr khd, 12.7gr vet en 25.8gr eiwit

Makkelijk receptje voor snelle broodjes. Ik deed het in een hamburgerbroodjesvorm maar je kunt er ook pistoletjes van maken of gewoon lekkere ronde broodjes. Eventueel nog sesamzaadjes of maanzaad

Klik op het ingrediënt in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN

*Ik breek lijnzaad altijd zelf met een mini blendertje. Heb je dit niet gebruik dan gebroken lijnzaad uit de winkel

BEREIDINGSWIJZE

Meng de droge ingrediënten goed door elkaar en zet eventjes apart. Klop met een garde de kwark met de eieren gooed door elkaar. Doe daar de droge ingrediënten bij en klop goed door. Dek de kom af met een theedoek en laat een half uur staan.

Verwarm de oven voor op 170°, ik gebruik zelf een heteluchtoven. Verdeel het deeg in 6 stukken, maak er met vochtige handen ronde broodjes van of druk ze zoals ik heb gedaan in een hamburgerbroodjesvorm. Bak de broodjes in 25-30 minuten af. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Als je een vorm gebruikt kun je ze dr het beste uithalen als ze een beetje zijn afgekoeld.

Ik vind het heerlijke broodjes om een plakje boterhamworst op te doen of totaal niet koolhydraatarm met muisjes.

4 comments

    1. Hoi Rita, ik ben zelf niet zo van dingen weglaten. Zeker niet als ik bepaalde hoeveelheden gebruik. Welk broodjesrecept bedoel je? Deze hierboven? Daar gaat best veel in ik zou t niet weglaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.