Low Carb Zebra Cake
Macro’s per puntje: 205cal., 1.5khd, 18.9gr vet en 5.7gr eiwit
Low Carb Zebra Cake een heel lekker luchtig stukje cake. Ik heb er een beetje banaan-aroma aan toegevoegd. Je kunt er ook vanille of rumsmaak doorheen doen.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je door gelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.
INGREDIËNTEN voor 8 puntjes
Chocoladelaag
- 21gr Smelt-Chocolade 1.8khd (*excl. Polyolen)
- 21gr Chocolade Drops 1.2khd (*excl. Polyolen)
- 60ml Houdbare Slagroom 1.8khd
- Vloeibare zoetstof (begin met een paar druppeltjes)
Naturellaag
- 85gr Amandelmeel 4.9khd
- 10gr Kokosmeel 0.9khd
- 1tl Bakpoeder 1.1khd
- 3 Eieren
- 50gr Kokosolie
- 1tl Banaan-Aroma
- Snufje Zout
* Polyolen zijn zoetstoffen zoals maltitol, xylitol, sorbitol, mannitol, lactitol en isomalt. Ze zijn afgeleid van koolhydraten, maar ze worden nauwelijks opgenomen in het bloed. Ze geven dus geen sterke stijgingen van de bloedglucose. Daarom is het voor mensen met diabetes handig dat er producten met zoetstoffen bestaan, zoals bepaalde frisdranken. Het kan fijn zijn om gewoon iets te kunnen drinken, zonder na te denken over de invloed op je bloedglucosewaarde.
Bron: https://www.netperk.eu/polyolen/.
BEREIDINGSWIJZE
Begin met de chocoladelaag. Verwarm de slagroom in een klein pannetje op t fornuis. Als je bubbels ziet doe je de hittebron uit, doe je de chocolade erbij en laat je het een minuut of 2 staan. Roer er dan pas met de garde door tot het een mooie chocomassa wordt. Doe nu de zoetstof erbij, proef en zet even apart.
Smelt de kokosolie in de magnetron en doe dat samen met de eieren en de aroma in een blender. Ik gebruik een mini blender die ik ooit heb gekocht bij de Action.
Meng in een aparte kom de droge ingrediënten goed door elkaar. Doe het daarna in 2 of 3x bij de natte ingrediënten. De structuur van het amandelmeel verdwijnt eigenlijk omdat die messen het mooi glad maken.
Schep een paar eetlepels beslag bij de chocolade en roer goed door.
Verwarm de oven voor op 180°. Ik gebruik een Combi Magnetron-Hete Lucht met een draaiplateau. Klem een stuk bakpapier of teflonvel op de bodem van een klein springvormpje Ø 18cm. Spuit de randen nog even in met bakspray.
Begin met een flinke lepel beslag in het midden van je bakvorm te droppen. Daarbovenop doe je een eetlepel chocoladebeslag. Zo ga je om en om verder tot je beslag op is. Tussendoor een paar keer met het bakblik op de aanrecht tikken om het beslag nog wat te verdelen.
Bak de cake in 25 a 30 minuten gaar. Prik met een cocktailprikker in het midden. Als die er droog uitkomt is de cake klaar. En zo niet dan kun je nog 5 minuutjes langer bakken. Iedere oven is anders………..zelf goed in de gaten houden.
Af laten koelen en in 8 puntjes verdelen.
Geef een reactie