Low Carb Zadencrackers

Low Carb Zadencrackers

Macro’s per cracker: 75cal., 0.5khd, 5.9gr vet en 3.8gr eiwit

Low Carb Zadencrackers zijn heel makkelijk te maken. In dit recept alleen een beetje water met wat zaden en pitten.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënten wat ik heb gebruikt.

Ingrediënten voor 18stuks

Bereidingswijze

Van de 2 soorten lijnzaad heb ik van ieders de helft fijngemalen en de rest heel gelaten. Vind dat wat mooier kijken als de cracker klaar is. Daarna meng je alles door elkaar en laat je het een half uur staan. Ik had uitgerekend dat als ik 10 crackers ik wilde maken ik ongeveer 41gr per cracker moest nemen, echter vond ik die veel te dik eenmaal in de vorm gedrukt. Dus heb ik 21gr per cracker gebruikt en kon er dus 18 maken. Kostte best veel tijd om elk vormpje mooi te krijgen maar t is gelukt. Ik heb daarvoor een serveerring gebruikt met een doorsnede van 9.5cm. Ik heb een combimagnetron met draaiplateau en 2 rekjes, dus in 2 lagen bakken. Voorverwarmen op 180° en in 25 minuten lekker knapperig bakken. Als ze nog niet knapperig zijn kun je ze omdraaien en nog een minuut of 5 doen, blijf erbij om te kijken of ze niet verbranden. Ik bewaar ze in een leeg emmertje van de Griekse yoghurt. Kan zeker 2 weken (of zelfs langer).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.