Low Carb Zacht Broodje 

Low Carb Zacht Broodje

Macro’s per broodje: 134cal., 1.9khd, 6gr vet en 10.3gr eiwit

Low Carb zacht broodje. Een broodje tussen de middag of onderweg is altijd makkelijk. Ik heb al heel veel recepten geprobeerd. Die ik lekkerste vind komen hier op mijn site. Dit broodjesrecept vond ik op deze Facebookpagina. Daar staan er nog een paar op die ik gemaakt, geproefd en vertaald heb. Was wel een dingetje om aan dat ene ingrediënt te komen maar via Amazon.de is dat gelukt. Ik heb gezocht, gezocht naar een Nederlandse vervanger maar dat is me niet gelukt.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je door gelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

Zachtbroodje HamKaas
Zachtbroodje HamKaas

INGREDIËNTEN voor 4 broodjes

BEREIDINGSWIJZE

Begin met het mengen van de eieren het water en de kwark. Ik gebruik daar een mixer voor en klop het een beetje schuimig. Meng daarna de droge ingrediënten goed met elkaar in een aparte kom. Droge ingrediënten met natte mengen en even goed door elkaar mengen, ik gebruik daar een siliconen spatel voor. Laat het deeg 5 minuten rusten.

Verwarm nu de oven vast voor op 180° ik gebruik een combi magnetron/hetelucht oven.

Na 5 minuten het deeg nog eens flink door kneden, dat kun je het beste doen in een stuk huishoudfolie. Het deeg plakt nogal namelijk. Weeg het deeg en verdeel het over 4 porties. Maak er 4 pistolets van. Rol de pistolets nog door een beetje extra kartoffelfasern voor dat leuke effect. Snij de broodjes in en bak ze 20 minuten. Elke oven is anders. Omdat ze nog wat zwaar aanvoelde heb ik ze nog 20 minuten extra gedaan.

Frau Antje Danke für ihren rezept.
SMART LC Low Carb Rezepte Sammlung

Varatie

Gebruik maanzaad of sesamzaad om de broodjes door heen te rollen

3 comments

  1. kartoffelfasern is pofiber een zweedse naam en is te bestellen g&w winkels ik doe dit in de gehaktballen en scones ze zijn zo luchtig.

    1. Zou je mij via facebook een fotootje kunnen sturen van die profiber? Ik heb namelijk ook die producten allemaal bekeken en vergeleken en heb het nagevraagd. Maar wat ik nog niet gedaan heb ik het product vergelijken qua inhoud. Hoe het eruit ziet. Alvast bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.