Low Carb Xuckerstroop

Low Carb Xuckerstroop al een paar keer gemaakt nu. Nu is het tijd voor een plekje op mijn website. Er zijn verschillende webshops die Low Carb Stropen verkopen in diverse smaken. Maar ik wilde er eens zelf een maken. Dat is gelukt. Xucker heb ik eigenlijk altijd op voorraad, dus als het op is maak ik nieuwe. Ik hou van kleurtjes in men eten, ik maakte al eens een blauwe stroop en nu heb ik groene gemaakt. Ziet eruit als een Slimey-Monster lol.

*Polyolen zijn zoetstoffen zoals maltitol, xylitol, sorbitol, mannitol, lactitol en isomalt. Ze zijn afgeleid van koolhydraten, maar ze worden nauwelijks opgenomen in het bloed. Ze geven dus geen sterke stijgingen van de bloedglucose. Daarom is het voor mensen met diabetes handig dat er producten met zoetstoffen bestaan, zoals bepaalde frisdranken. Het kan fijn zijn om gewoon iets te kunnen drinken, zonder na te denken over de invloed op je bloedglucosewaarde.
Bron: https://www.netperk.eu/polyolen/.

Macro’s per 100ml: 167cal., 0khd, 0gr vet en 0gr eiwit (*exclusief Polyolen)

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënten wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN

BEREIDINGSWIJZE

Maal de xucker tot poedersuiker, ik gebruik daar een mini-blender voor. Doe dat samen met het water in een pannetje. Breng aan de kook en laat zachtjes 5 minuutjes koken. Doe het daarna over in een blender en terwijl de blender draait zeef je er de xanthaangum over. Laat een minuut of 5 goed draaien. Voeg naar smaak nu een paar druppels van een of andere aroma aan toe. Ik heb t met Vanille-Aroma gemaakt en Nuss-Nougat-Aroma. Banaan staat nog op men planning 🤪. Als laatste een paar druppels kleurstof in de draaiende blender laten vallen. Als je de kleur goed vind kun je de blender stoppen. Giet de Xuckerstroop over in een leeg Flesje en bewaar in de koelkast. Blijft zeker wel een week of 4 goed.

Buiten de koelkast gaat de xucker een beetje klonteren, ook lekker maar dat was per ongeluk.

Lekker bij een schaaltje Griekse Yoghurt of over Pannenkoeken

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.