Low Carb Witte en Bruine Chocolade

Macro’s per 100gr: 763cal., 5.8khd, 81gr vet en 2.7gr eiwit

Low Carb Witte en Bruine Chocolade al vaker geprobeerd maar dit is toch wel t lekkerste tot nu toe. Ik heb ooit een vormpje gekocht waar ik blokjes mee kon maken. Lag in de kast te versloffen. Kwam nu goed van pas. Zo heb ik mooie blokjes om ergens op te decoreren.

Klik op het ingrediënt in het lijstje, dan wordt je door gelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN

BEREIDINGSWIJZE

Doe de slagroom met de puderxucker en de roomboter bij elkaar in een grote koekenpan. Breng zachtjes aan de kook en laat 15 á 20 minuten pruttelen. Af en toe een keer doorroeren. Laten indikken tot ongeveer de helft van de hoeveelheid waar je mee begon. Voor de chocolade heb je 120ml nodig. (Dat wat je meer hebt kun je in de koelkast bewaren). Roer er nu met een garde het kokosnootpoeder en de vanille-aroma doorheen.

Smelt de cacaoboter au-bain-marie en giet in een blender. Ik gebruik een grote blender met glazen kan, die kan ook goed tegen hete vloeitstoffen. Laat de blender draaien en giet voorzichtig de rest erbij en laat eventjes goed draaien.

Proef! Proef! proef! of het zoet genoeg is naar je zin. Klein beetje vloeibare zoetstof toevoegen als je t zoeter wil.

Ik deelde de chocolade op, het ene deel de witte chocolade verdeelde ik over vormpjes en voor het tweede deel deed ik wat cacao in de blender. Zo maakte ik de bruine chocolade. Verdeel dat ook over vormpjes. Laat in de koelkast hard worden. Je kunt de chocolade in de diepvries bewaren (ook erg lekker! Smelt in je mond)

VARIATIETIP

Voeg wat cacao, nootjes of blauwe bessen toe.

LowCarb-Rita.nl | Low Carb Witte Chocolade met Blauwe Bessen
LowCarb-Rita.nl | Low Carb Witte Chocolade met Blauwe Bessen
LowCarb-Rita.nl | Chocoladevariatie. Nootjes, WheyBolletjes, wat rozijntjes als je koolhydraatbeperkt eet.

4 comments

    1. Goedemiddag Lidy, als je op het ingredient klikt dan link ik je door naar de notenshop waar je het kunt bestellen. Sommige filialen van Jumbo hebben het in de winkel. Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.