Low Carb Witte Chocolademousse, echt goddelijk al zeg ik t zelf. Door de cacaoboter komt de smaak van witte chocolade erg dichtbij. Lekker met diverse toppings.
Macro’s per stuk: 591cal., 4.2khd, 56.7gr vet en 12.4gr eiwit
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je door gelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.
INGREDIËNTEN voor 4 stuks
- 115gr Mascarpone 3.4khd
- 50gr Puderxucker
- 150ml Slagroom 4.8khd (120ml en 30ml)
- 3/4tl Vanille aroma (½tl en ¼tl)
- 15gr Cacaoboter
BEREIDINGSWIJZE
Smelt de cacaoboter in een kopje in de magnetron en zet apart.
Klop met een handmixer 120ml slagroom met 2 el puderxucker en ¼tl vanille- aroma stijf.
In een andere kom klop nu de mascarpone met de rest van de puderxucker en ½tl vanille-aroma goed door elkaar. Klop ook de gesmolten cacaoboter er nu doorheen. Als laatste nog 30ml slagroom.
Meng het nu voorzichtig met een spatel door elkaar, doe de massa over in een spuitzak en verdeel de witte chocolademousse over 4 schaaltjes. Zet in de koelkast om op te stijven.
Net begonnen met kha en werd geatendeerd door Sabine over jouw site dus alvast bedankt voor de recepten
Hoi hoi, Wat leuk en lief. Bedankt en veel succes met kha. Groetjes Rita