Low Carb Witte Chocolade

Low Carb Witte Chocolade

Macro’s per tulbandje: 37cal., 0.3khd, 7.7gr vet en 0.9gr eiwit

Low Carb Witte Chocolade minitulbandjes. De eerste keer dat ik ze maakte was ik in jubelstemming. Zo lekker en zo echt van smaak.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënten wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN voor 20 stuks

BEREIDINGSWIJZE

Smelt de cacaoboter in een pannetje op laag vuur. Als alles is gesmolten roer je er met een garde de steviala frost door. Laat het dan 15 minuten afkoelen. Gooi het daarna in een blender doe daar het vanille-extract, isolaatpoeder en 50gr macademianootjes bij en goed laten draaien. Tot al de nootjes zijn fijngemalen. Giet het daarna in vormpjes en zet het in de diepvries. Daar ook laten denk ik. T smelt snel buiten de koelkast en ik denk dat ze in de diepvries iets langer “overleven”. Geeft bijna t zelfde gevoel in je keel als “echte witte chocolade”.

Low Carb Witte Chocoladeletter | Lowcarb-Rita.nl
Low Carb Witte Chocoladeletter | Lowcarb-Rita.nl

Witte Chocoladeletter

INGREDIËNTEN

  • 100gr Witte chocolade
  • 50ml Ongeklopte slagroom
  • 15gr Cacao
  • Noten en voor de beperkte versie studentenhaver

BEREIDINGSWIJZE

Begin met het maken van de witte chocolade en hou daar 100gr van apart. De rest kun je in vormpjes gieten en laten uitharden. Laat de witte chocolade nog even afkoelen tot lauwwarm. Mix met een handmixer de slagroom erdoorheen, je krijgt nu iets wat ganache genoemd wordt.  Neem een extra schaaltje en doe daar 25gr ganache in, meng daar de cacao doorheen en doe in een spuitzakje met klein kartelmondje. Doe de rest in een nieuw spuitzakje met een grove kartelmond. Spuit je letter op een stuk bakpapier. Garneer nu met de chocoladeganache en druk de nootjes erin. Opstijven in de koelkast….in de diepvries bewaren kan ook.

8 comments

  1. Heerlijk dit ! Ik bewaar het in de koelkast , doe het in hartjesvorm (ijsblokjes) en daar blijft het ook supergoed in.

    1. Hoi Marielle, je kunt de macademia’s ook weglaten of vervangen voor ongepelde hazelnoten. Ik ontzout zelf meestal de macademia’s met een theedoek of spoel ze af onder de kraan. Toevallig dit keer niet gedaan en moet zeggen ik merk weinig van het zout. Cacaonibs zijn wel heel anders van structuur. Zou ik kiezen om mee te versieren maar niet als ingrediënt te gebruiken. Succes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.