Low Carb Witte Chocolade
Macro’s per tulbandje: 37cal., 0.3khd, 7.7gr vet en 0.9gr eiwit
Low Carb Witte Chocolade minitulbandjes. De eerste keer dat ik ze maakte was ik in jubelstemming. Zo lekker en zo echt van smaak.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënten wat ik heb gebruikt.
INGREDIËNTEN voor 20 stuks
- 115gr Cacaoboter
- 40 gr Steviala Frost of Puderxucker
- 15gr IsolaatEiwitpoeder (zonder smaak) 0.3khd
- 2 tl Vanille-Aroma 4khd
- 50gr Macademianootjes (Lidl) 2.1khd
BEREIDINGSWIJZE
Smelt de cacaoboter in een pannetje op laag vuur. Als alles is gesmolten roer je er met een garde de steviala frost door. Laat het dan 15 minuten afkoelen. Gooi het daarna in een blender doe daar het vanille-extract, isolaatpoeder en 50gr macademianootjes bij en goed laten draaien. Tot al de nootjes zijn fijngemalen. Giet het daarna in vormpjes en zet het in de diepvries. Daar ook laten denk ik. T smelt snel buiten de koelkast en ik denk dat ze in de diepvries iets langer “overleven”. Geeft bijna t zelfde gevoel in je keel als “echte witte chocolade”.

Witte Chocoladeletter
INGREDIËNTEN
- 100gr Witte chocolade
- 50ml Ongeklopte slagroom
- 15gr Cacao
- Noten en voor de beperkte versie studentenhaver
BEREIDINGSWIJZE
Begin met het maken van de witte chocolade en hou daar 100gr van apart. De rest kun je in vormpjes gieten en laten uitharden. Laat de witte chocolade nog even afkoelen tot lauwwarm. Mix met een handmixer de slagroom erdoorheen, je krijgt nu iets wat ganache genoemd wordt. Neem een extra schaaltje en doe daar 25gr ganache in, meng daar de cacao doorheen en doe in een spuitzakje met klein kartelmondje. Doe de rest in een nieuw spuitzakje met een grove kartelmond. Spuit je letter op een stuk bakpapier. Garneer nu met de chocoladeganache en druk de nootjes erin. Opstijven in de koelkast….in de diepvries bewaren kan ook.
Heerlijk dit ! Ik bewaar het in de koelkast , doe het in hartjesvorm (ijsblokjes) en daar blijft het ook supergoed in.
☺
Kan ik de macadamianootjes ook weglaten? Vind zoute macadamia,s in zoete bonbons niet zo,n goede combi. Mss cacaonibs🤔
Hoi Marielle, je kunt de macademia’s ook weglaten of vervangen voor ongepelde hazelnoten. Ik ontzout zelf meestal de macademia’s met een theedoek of spoel ze af onder de kraan. Toevallig dit keer niet gedaan en moet zeggen ik merk weinig van het zout. Cacaonibs zijn wel heel anders van structuur. Zou ik kiezen om mee te versieren maar niet als ingrediënt te gebruiken. Succes
Kun je die steviala dorst ook vervangen voor door green zweet poedersuiker
Hoi Lisette, ja dat denk ik wel maar zelf eventjes goed proeven. Ik ken die soort niet.
Hoi Rita, wat is het verschil tussen whey isolaat en gewone whey eiwitpoeder?
Groetjes
Erna
Hoi Erna, Dat kun je vinden op de website van Body&Fit. Groetjes Rita