Low Carb Witte Broodjes

Low Carb witte broodjes weer een nieuw recept. Ik blijf toch nieuwe recepten. Voor meer afwisseling. Persoonlijk vind ik ze steeds weer lekkerder.

Macro’s per broodje: 266cal., 1.4khd, 21.9gr vet en 11.2gr eiwit

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN voor 8 stuks

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm je oven voor op 40°.

Weeg alle droge ingredienten af en mix die goed door elkaar. Doe de natte ingredienten erbij en kneed met deeghaken tot een soepel deeg. Ik gebruik daar een keukenmachine voor. Zet de oven uit en doe het deeg over in een plastic kom, zet afgedekt met een theedoek 30 minuten in de warme oven.

Na een half uur is het deeg mooi gerezen. Verwarm de oven nu voor op 180° Kneed het deeg nog een keer door en vorm er met natte handen bolletjes van. Ik kwam op bolletjes van 88gr. Dip ze nog eventjes in wat maanzaad en bak ze 25 a 30 minuten.

Als ze klaar zijn wegen ze nog ongeveer 77gr. Laat volledig afkoelen.
Je kunt ze nu beleggen met wat je lekker vind. Ik bewaar de broodjes in de diepvries.

2 comments

 1. Hallo Rita, ik ken jou van veel berichten op facebook. Geweldig! Wat jij allemaal doet met koolhydraatarme lekkernijen. Nu heb ik jouw website gevonden en wil mij gaan orienteren in het bakken van brood. Ik mis dat toch zo en daardoor ga ik steeds in de fout. Een mooie website. En bij de recepten alles zo netjes vermeld in een link, echt geweldig! Verkoop jij ook de producten? Ik denk het niet want ik zie steeds een lading voorbij komen die je zelf ook hebt besteld. Ik wil gaan beginnen met die witte harde broodjes. Je hebt daarvoor amandelmeel uit Duitsland. Ik ben geen grootverbruiker dus misschien handig om deze spullen in ned. Te bestellen? Ik let heel goed op het aantal khd die jij aangeeft. Heb je hiervoor een groep of doe je dat via Facebook, vragen mensen daar aan jou hoe iets te doen?
  Heb ik nog een vraag; ik wil een keukenmachine kopen om deeg goed te laten kneden. Wat gebruik jij? Ik weet niet welke ik moet kiezen. Prijzen tussen de €80 en €800. Ik gebruik dan graag het advies van goede ervaringen. Alvast hartelijk dank, ik ga mij richten op jouw website. Dankjewel! Groetjes van Agnes.

  1. Hoi Agnes, dank je wel voor je complimenten. Harde broodjes krijg je alleen als je bakt met adamsbrotmix, ik gebruik alleen de helles en dunkel versies.

   Verkoop zelf geen producten. Zitten best veel regels aan eten klaarmaken en verkopen. Dan zou ik in mijn huis allerlei aanpassingen moeten doen om het volgens hygiemneregels verantwoord te kunnen doen.

   Amandelmeel en kokosmeel kun je in diverse webshops bestellen. Van steviala zou ik dat dan nemen. Minste khd maar zou wel een kiloverpakking nemen dan.

   Keukenmachine heb ik van Blokker, ik ga niet voor heel duur maar gemiddeld. Met een van € 70-80 kom je al een heel eind hoor.

   Ik ben medebeheerder van de Gobento-groepen op Facebook. Op http://www.gobento.nl/ketoapp kun je je gevens invullen om te zien welek macro’s t beste bij jou leefstijl passen. Hoop dat je vooruit kunt en anders mag je me altijd nog contacten.

   Groetjes Rita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.