Low Carb Witlofsalade met Rosbief
Macro’s: 407cal., 7khd, 29gr vet en 27gr eiwit
Witlofsalade met Rosbief komt ook van Gobento af. Lunch van dag 1 van het 1e Weekmenu. Het hele weekmenu van week 1 heb ik zelf meegedaan, voor t eerst.
Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.
INGREDIËNTEN
- 1 Stonkje Witlof (187gr) 4.5khd
- 4 Radijsjes (40gr) 1.6khd
- 100gr Rosbief 0.4khd
- 30gr Mayonaise
- 20gr Griekse Yoghurt 0.6khd
- ½tl Witte Azijn
- snufje Knoflookpoeder
- snufje Uienpoeder
- Zwarte peper naar smaak
BEREIDINGSWIJZE
Begin met de witlof. Snij de onderkant eraf en snij in de lengte doormidden. Ik steek met een appelboor het hart eruit. Het hart is bitter en ik vind dat niet lekker. Snij vervolgens de witlof in lange dunne reepjes. Snij van het witte gedeelte nog een stukje af voor door de dressing.
Pak 2 plakjes rosbief en rol daar een bundeltje witlofreepjes in. Verdeel het een beetje zodat je allemaal bijna even grote rolletjes hebt. Leg de rolletjes eventjes apart.
Roer de mayonaise met de griekse yoghurt en de azijn door elkaar. Breng op smaak met de snufjes knoflook- en uienpoeder. Meng als laatste een beetje peper en de stukjes witlof door de dressing.
Verdeel de dressing over de lengte van je bord en leg daar de rolletjes rosbief met witlof op.
De radijsjes heb ik met een speciale snijder (ook weer kringloopwinkel) in vorm gesneden.
Geef een reactie