Low Carb Vanille Vla 4 Porties

Low Carb Vanille Vla 4 Porties

Waardes per portie: 388cal., 1.8khd, 31.6gr vet en 9.9gr eiwit

Een tweede recept van vanillevla. Ja ooit maakte ik dit op 6 December 2015 en plaatste het in onze Facebookgroep.

Best grappig als ik op vanille zoek in die groep en mezelf kies als bron…..wat ik dan allemaal niet tegenkom tjeee. Soms kom iets ouds tegen en denk aah dat ga ik nog een een keer maken….soms valt het dan weer tegen. Zoals deze pannenkoekjes die heb ik laatst nog eens gemaakt. Schitterende foto maar neej teveel eismaak. Zo blijven we zoeken en testen.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt

INGREDIËNTEN

BEREIDINGSWIJZE

Doe de eigelen met de eieren, de zoetstof en de xanthaangum in een blender en laat ff flink draaien. Ik doe het zelf altijd in een mini blender zoals deze. T ziet er dan uit als een dikke vla. Verwarm in een pannetje op stand 4 (inductie) de slagroom met de amandelmelk tot er bubbeltjes ontstaan. Giet een deel van de slagroom bij het eimengsel en zet de blender nog een keer aan. giet dan alles terug in het pannetje en begin meteen te roeren. T mag niet meer koken, het is me zelf nog maar een paar keer gelukt het op deze manier goed dik te krijgen. Al de andere keren gaat het klonten. Gelukkig heb ik na vaak te zoeken op internet gezien dat je ook al is het gaan klonteren je het met een krachtige blender toch nog kunt redden.

Groene-VanilleVla | lowcarb-rita.nl
Groene-VanilleVla | lowcarb-rita.nl

Als het in de blender is geweest kun je het in schaaltjes schenken en in de koelkast zetten om een beetje op te stijven.

Lekker met wat slagroom en een paar merengues

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.