Low Carb Vanille-Kokos Custardvla

Low Carb Vanille-Kokos Custardvla een receptje wat ik maakte om een taartbodempje te vullen. Maar omdat mijn taartbodempjes niet zo hoog zijn blijft er altijd Custard Vla over.

Macro’s per portie: 155cal., 1.7khd, 14.7gr vet en 1.6gr eiwit

Klik op het ingrediënt in het lijstje, dan wordt je door gelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN (4P)

*De eiwitten heb ik gebruikt voor Merengues en Kokosmakronen (recept moet ik nog uitwerken)

BEREIDINGSWIJZE

Breng de kokos- en amandelmelk zachtjes aan de kook met de zoetstof, de vanillepeul en het zout. Klop ondertussen de eigelen met het hele ei even goed los. Als de kokosmelk begint te borrelen, pak je de pan van je hittebron. Vis de stukjes vanillepeul eruit, snij open en schraap met de achterkant van een keukenmesje het binnenste eruit en doe dat terug in de kokosmelk. Giet voorzichtig een beetje bij de eigelen en het ei, klop eventjes door met een garde en doe het terug in de pan. Zet weer terug op de hittebron laat het heel langzaam weer warmer worden. Het zal gaan indikken.

Mijn eerste custard was gaan schiften. Hup op internet gedoken en ik zag meerdere keren staan dat het met de blender nog te redden was. Dus ik rennen naar de kelder, mijn blender eruit en de custard erin. Yes……..gelukkig het werd een mooie egale custard. Dik genoeg vond ik durfde het risico niet te nemen.

Tegenwoordig maak ik me niet meer druk om dat schiften. Ik laat t nu eigenlijk een beetje express gebeuren en draai het daarna altijd weer tot een mooie massa met de blender.

Giet over in glaasjes en leg er een klein stukje huishoudfolie overheen anders krijgt het een dik vel, niet dat dat erg is maar ikzelf hou dr niet zo van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.