Low Carb Stokbrood met Pompoenpitten en Chiazaad

Low Carb Stokbrood met Pompoenpitten en Chiazaad

Macro’s per 100gr (ongeveer): 327cal., 2.7khd, 25.3gr vet en 17.1gr eiwit

Paar weken geleden al gebakken, toen ik een BBQ had op mijn werk. Om niet in de verleiding te komen om gewoon stokbrood te pakken. Was erg geslaagd, 1 in de diepvries gedaan voor een ander feestje. Tot gisteren we vierden de verjaardag van mijn vriend en heb ik het stokbroodje uit de diepvries gepakt. Eerst laten ontdooien, toen in plakjes gesneden. De oven voorverwarmd op 180° en de plakjes 10 minuten de ene kant en 10 minuten de andere kant extra gebakken. Zo kreeg het een mooi bruin randje en leek het op een toastje.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je door gelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN

BEREIDINGSWIJZE

Begin met het mixen van de eieren met de kwark en het zout. Meng de droge ingredienten goed door elkaar. Meng droog door nat heen met een handmixer. Laat het dan zeker 10 minuten staan zodat de fiberhusk en het chiazaad wat van het vocht kunnen opnemen.

Verwarm de oven voor op 160°. Ik gebruik zelf een combi-magnetron met hetelucht functie. Glazen draaiplateau met 2 rekjes.

Na ongeveer 10 minuten kun je van het deeg 2 stokbroodjes maken van ongeveer 20cm lang. Of maak er pistoletjes van of ronde broodjes. Bak de pistolets in ongeveer 25 minuten gaar in het midden van de oven.

Ga een paar keer te gaan kijken bij de oven, elke oven is anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.