Low Carb StimStam (Rauwe Andijviestamp)

Low Carb StimStam
(Rauwe Andijviestamp)

Macro’s 1 portie: 609cal., 4.7khd, 50.9gr vet en 31.1gr eiwit

Low Carb StimStam ik had er nog nooit van gehoord StimStam. Het is rauwe andijviestamp. Koolhydraatarm omdat het wordt gemaakt met koolraap, en das nou net een groente die ik eigenlijk niet zo heel graag eet. Als frietjes, als steppegras, in een salade geprobeerd maar…….ik kan niet zo goed wennen aan de smaak. In deze stamp heb ik er niet zo veel last van, vind ik het zelfs lekker. Recept komt van het Instagramaccount van Denis van Raalte.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je door gelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIËNTEN 1 portie

  • 200gr Koolraap 4khd
  • 50gr Andijvie (Rauw & Voorgesneden) 0.6khd
  • 50gr Jong Belegen Kaas (of andere ik vind deze lekker)
  • 20gr Roomkaas  0.6khd
  • 60gr Rookworst 0.3khd
  • 50gr Uitgebakken Spekjes 0.3khd
  • Zout en Peper

BEREIDINGSWIJZE

Begin met het slachten van de koolraap. Ik koop altijd de grootste zodat ik er meerdere dingen van kan maken. Snij eerst een dikke plak van de bovenkant af, die gaat bij het groenafval. Ik snij dan de koolraap in dikke plakken van een 1cm dik. Dan kun je met een dunschiller makkelijk rond. Snij de koolraap in frietjes of blokjes. Weeg 200gr af voor dit recept en doe de rest in de diepvries of koelkast (een paar dagen).

Met een grote spiraaldraaier kun je er ook nog spirelli van maken (ooit gedaan) gebakken in de frituur maar die koolsmaak overheerst vind ik. 

Laat de rookworst in een grote pan met heet water 20 minuten wellen. In een andere pan kook je de koolraap blokjes in 20 minuten gaar. Prik met een vork om te kijken of ze gaar zijn.

Terwijl de koolraap kookt en de rookworst ligt te wellen kun je alvast de spekjes uitbakken. Ik doe dat in een droge koekenpan, heel langzaam bakken. Ik bak ze zo in hun eigen vet tot ze klein en knapperig zijn. Na het bakken weeg ik ze pas af.

Giet de koolraap blokjes af. Rasp 50gr kaas* (zelf raspen scheelt khd) en stamp dat samen met de roomkaas door de koolraap. Doe nu de andijvie erbij en stamp nog even door. Serveerringen op het bord, vullen en aandrukken. Spekjes erop en erom dan pas de ringen verwijderen, de rookworst in plakjes snijden en erbij leggen. Foto maken en snel eten haha

*in zakjes voorgeraspte kaas zit vaak iets om ervoor te zorgen dat de kaas niet aan elkaar plakt. Daarom rasp ik liever zelf. Kleine moeite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.