Low Carb Snickers

Low Carb Snickers (24 stuks)

Macro’s per stuk: 160cal., 1.6khd, 13.7gr vet en 3.2gr eiwit.

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt

INGREDIËNTEN

Chocoladelaagje:

Nougatlaag:

Caramellaag:

BEREIDINGSWIJZE

Chocoladelaagje:
Begin met het smelten van de chocolade, doe dit au bain marie. Hang een schaaltje in een pan met een laagje water en breng dat water aan de kook. Zorg ervoor dat de bodem van het schaaltje niet in aanraking komt met het water. Dan verbrand de chocolade. Breng een dikke laag chocolade aan in een vormpje. Gebruik niet alle chocolade je hebt nog een beetje nodig om af te dekken. Zet de vorm in de koelkast.

Nougatlaag:
Breng in een pannetje de boter, de zoetstof en het wheyprotein zachtjes aan de kook. Ongeveer 5 minuutjes. Haal van het vuur en mix de roomkaas, pindakaas en vanille erdoor. Deze massa heb ik in een spuitzak gedaan en zo de vakjes met chocolade gevuld. Per vakje een paar pindastukjes opgelegd en dat en weer terug in de koelkast gezet.

Caramellaag:
Zorg ervoor dat je alle ingrediënten binnen handbereik hebt, je moet namelijk snel werken anders verbrand de xucker. Verhit de xucker in een grote pan, als het begint te smelten roer je er voorzichtig doorheen. Als het begint te borrelen stop je met roeren. Als de zoetstof is gesmolten (kleur is beetje amber) gooi je de boter en de slagroom erbij en begin je meteen met roeren. Het gaat schuimen dus zorg voor een grote pan. Laat het een paar minuten afkoelen en doe het daarna over in een glazen potje. Houdbaar 2 weken in de koelkast. De caramel heb ik met een theelepeltje over de inmiddels hard geworden nougatlaagje gedaan.

Als laatste nog een beetje chocolade om de bovenkant af te dekken. Zet het daarna of in de koelkast of in de diepvries want het smelt. Erg lekker zo uit de diepvries als snickerijs maar een beetje ontdooit ook erg lekker.

Bron: https://mariamindbodyhealth.com/snickers-candy-bar/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.