Low Carb Rundvleesslaatje

Low Carb Rundvleesslaatje

Macro’s zonder Garnering per portie: 188cal., 3.2khd, 12.7gr vet en 13.6gr eiwit

Low Carb Rundvleesslaatje kun je zo leuk en uitgebreid maken als je zelf wilt. Als lekkere lunch hap in de Bentobox of als uitgebreid koud koolhydraatarm buffet. Ook erg leuk met visite, want deze is verrassend lekker!

Klik op de ingrediënten in het lijstje, dan wordt je doorgelinkt naar een website of afbeelding van het ingrediënt wat ik heb gebruikt.

INGREDIENTEN voor 3 Porties

  • 300gr Bloemkool 6.6khd (gestoomd en uitgeknepen)
  • 100gr Soepvlees
  • ½Blokje Rundvleesbouillon
  • 250ml Water
  • 90gr Milde Kwark 2.5khd
  • 45gr Zaanse Mayonaise 0.6khd
  • 1 Lente-Uitje 0.8khd
  • 12gr Kappertjes 0.2khd
  • 2 Augurken=60gr Augurk 0.7khd
  • 1el Augurkennat (als het slaatje droog is)
  • Zout & Peper
  • Kerriepoeder
  • Paprikapoeder

BEREIDINGSWIJZE

Ik heb een AMC pan met Snelgaardeksel, daar doe ik het soepvlees in samen met het halve bouillonblokje en de 250ml water. Breng de pan op druk en na 20 minuten is het vlees gaar. Met 2 vorken pluk ik dat uit elkaar en laat ik het afkoelen. Je kunt het soepvlees natuurlijk ook gewoon zo bereiden als je altijd doet.

Stoom de bloemkool in een stoommandje in de magnetron 5 à 10 minuten of kook de bloemkool. Als het gaar en afgekoeld is knijp je de bloemkool in een theedoek uit.  Doe de bloemkool nu in een grote kom. Meng daar alvast de kwark en mayonaise doorheen.

Snipper het lente-uitje, de augurken en de kappertjes. Roer door de bloemkool en voeg eventueel wat augurken nat toe mocht de salade wat aan de droge kant zijn. Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en kerriepoeder. En klaar is het slaatje. Paar uurtjes in de koelkast kan prima zo mengen de smaken goed met elkaar. Ik verdeel dit slaatje door 3 porties en eet dat verdeeld over de week.

Rundvleesslaatje | LowCarb-Rita.nl
Rundvleesslaatje | LowCarb-Rita.nl

Garnering (Zelf kiezen, zelf tellen)

  • 2 Gekookte Eieren maat L (of M maar ik heb zelf altijd L)
  • Amsterdamse Uitjes
  • Zoetzure Augurken
  • Sla
  • Snoeptomaatjes
  • Gerookte Zalm
  • Rivierkreeftjes
  • Garnaaltjes
  • Ham of Kipfilet
  • Paprikapoeder
  • Zaanse Mayonaise

Zet 2 eieren op in koud water. Prik een gaatje in de Bolle kant (onderkant) en breng het water aan de kook. Giet na 6 minuten het hete water eraf en laat de eieren “schrikken” door ze eventjes onder stromend water te houden. Pel de eieren en snij in plakjes. Ik heb zelf een eiersnijder zoals deze daarmee kun je plakjes snijden maar ook partjes.

Met een ijsbollenlepel schep ik 3 bollen van het slaatje en leg dat op een bordje. Dan smeer ik de bollen in met een lepel met Zaanse Mayonaise. Drop mijn garnering eromheen, strooi nog wat paprikapoeder op de bolletjes en ga genieten.

VARIATIETIP:

Bloemkool niet uitknijpen na stomen en een half blikje rode zalm erdoorheen mengen ipv het rundvlees

Bloemkool Zalmslaatje |lowcarb-rita.nl
Bloemkool Zalmslaatje |lowcarb-rita.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.